Mait Kraun • 25. märts 2019 kell 22:01

Börs: hirm domineerib endiselt

New Yorgi börs.  Foto: Reuters/Scanpix

Eelmise nädala lõpus langesid aktsiaturud Saksamaa ja Hiina kehvade majandusandmete tõttu tublisti, täna kukkusid turud aga minimaalselt, vahendab MarketWatch.

Standard & Poor’s 500 indeks langes 0,1 protsenti, 2798 punktini – kõige enam langesid tehnoloogia- ja finantssektori aktsiad. Nasdaq Composite odavnes samuti 0,1 protsenti, 7637 punktini. Reedel kukkusid suuremad indeksid ligi 2 protsenti.

Dow Jones oli täna erand – indeks tõusis 0,06 protsenti, 25 516 punktini, millele aitas kaasa Boeingu aktsia taastumine.

Wall Streeti tähelepanu püsib globaalse majanduslanguse hirmudel, mille tõttu odavnesid aktsiad reedel tublisti. Märtsikuu eurotsooni ostujuhtide indeksi näitajad viitasid majanduskasvu aeglustumisele. USAs aeglustus tööstussektori kasv 21 kuu madalaima tasemeni.

Hirmunud investorid pagevad võlakirjadesse. Reedel langes USA kümneaastaste võlakirjade tootlus kolmeaastaste võlakirjade tootlusest madalamale, mida nimetatakse intressikõvera pöördumiseks. Paljude ökonomistide arvates viitab see majanduslanguse tulekule.

Toornafta hinnad püsisid päeva algusega võrreldes peaaegu samal tasemel, kuld tõusis 0,7 protsenti, 1321 dollarini untsi eest.

Hetkel kuum