Liina Laks • 22. aprill 2019 kell 3:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Värsked börsiaktsiad pressivad paisu tagant välja

Kuigi esimeses kvartali sundisid negatiivsed majanduskasvu prognoosid ja USA valitsuse seisakud paljusid ettevõtteid börsile tulekut edasi lükkama, ennustatakse tänavu maailma börsidel IPOde rekordaastat. Halvad uudised kõigepealt: Eesti investorid neil osaleda ei saa.

Alibaba juhtkond ja New Yorgi börsikauplejad Alibaba börsidebüüdil. Alibaba 2014. aastal toimunud IPOt peetakse siiani börsiajaloo üheks edukamaks.  Foto: AP/Scanpix

Eriti palavalt oodatakse kuulsaid USA tehnoloogiafirmasid, millest loodetakse saada Google'i- ja Amazoni-sarnaseid kasvulugusid, mis investoritele tuhandetes protsentides tootlust toovad. Äsja tegi börsidebüüdi Uberi rivaal Lyft, mille IPOt praegu, mõni nädal hiljem, ebaõnnestunuks peeti: aktsia pandi müüki 72 dollariga, praegu kaupleb aktsia allpool 60 dollarit. Neljapäeval tuli börsile pilditeenus Pinterest ning investorid hoiavad pöialt, et Lyfti saatus ei korduks.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum