Liina Laks • 19. juuni 2019 kell 5:19
Börsiuudised
Ainult tellijale

Euroopa börsidelt lasti hommikul õhku välja

Hommik algas Euroopa börsidel langusega: eile rallisid mitmed turud ligi 2%, nüüd on börsid valdavalt väikeses miinuses.

Jaapani börs  Foto: AP/Scanpix

Kuigi hommikul ennustasid futuurid Euroopa turgudele, et eilsele paariprotsendilisele tõusule tuleb täna veel lisa, siis ennelõunal olid Euroopa börsid valdavalt miinuses. Stoxx 600 langes 0,3%, 0,1-0,2% kukkusid ka kõik teised börsid alates Londonist ja lõpetades Milaanoga. Tallinna börs langes 1,2%. Seal on suurimaks kukkujaks Tallinki aktsia 11%, aga kuna tegu on dividendi ex-päevast tingitud anomaaliaga, siis tuleb täna investoritel Tallinki langusnumbrit ignoreerida. Seevastu on plussi rebinud eile ca 2% kukkunud Swedbanki aktsia - täna ennelõunal oli väärtpaber tõusnud 1% ja kaupleb nüüd 140 Rootsi krooni tasemel. Swedbanki räsis äsjane uudis, et Swedbank teeb Eesti haru juhatuses korraliku puhastuse, ametikoha kaotasid nii senine juht Robert Kitt kui ka finantsjuht.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum