Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Jääga sellistel elektrilaevadel kogemust napib

Praamioperaatori TS Laevad parvlaev Tõll peaks pärast ümberehitust andma teadmise, kas on mõtet elektrienergiale üle minna.  Foto: Tairo Lutter, Eesti Meedia / Scanpix

Kui börsil noteeritud Tallinna Sadama tütarfirma TS Laevade hübriidlaevaks tehtava Tõllu testimine osutub edukaks, plaanib ettevõte teha ainult elektri toel sõitva parvlaeva, ütles TS Laevade juhatuse esimees Jaak Kaabel.

TS Laevad sõlmis Eesti laevaehitusfirmaga Baltic Workboats lepingu, et ehitada diiselmootoriga parvlaev Tõll ümber hübriidlaevaks. TS Laevad loodab selle projektiga asendada umbes viiendiku parvlaeva diislikütuse tarbimisest elektrienergiaga. Investeeringu kogumaksumus on 1,6 miljonit eurot.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum