25. august 2015 kell 21:01

Kaval nutikellarakendus aitab päeva planeerida

Tarkvaraarenduse ja kvaliteedikontrolli teenuseid pakkuva FOB Solutions OÜ uus nutikellarakendus OnTime for Wear planeerib ühistranspordikasutaja liikumise nii sujuvaks ja mugavaks, et ei pea mõtlema bussiaegadele ega sõiduvahend hilinemisele.

Rakendus annab võimaluse panna oma liikumistele peatuste ja transpordivahendite meeldetuletused, et telefon või nutikell annaks vastavalt märku ja kuvaks reaalajas GPSi-põhist infot, millal valitud transpordivahend peatusesse jõuab. OnTime for Wear planeerib kasutaja eest igapäevassõidud ühistranspordiga, saates teavituse, et rakenduse kasutaja ei hilineks tööle või kohtumisele.

„Soovime oma rakendusega eemalda inimeste igapäevamuredest ühe probleemi, tänu millele saavad nad pühenduda enam kasulikele tegevustele,“ selgitab FOB Solutions OÜ tegevjuht Raigo Õunapuu, lisades, et pisikeste ja piiratud ekraanidega nutikellade põhimõte ongi teavitada inimesi olulisest informatsioonist kasutaja poolt defineeritud rakendustes. „Aina targemaks muutuvad nutikellad on tulevikusuund, sest mugav on otse käe pealt jälgida teadaandeid või tervisenäitajaid. Ja kuna meie kõigi aeg väga tähtis, oleme meie astunud sammu selle mure lahendamiseks: planeeri oma liikumised korraga, sisesta rakendusse ning unusta!“

OnTime for Weari kasutajad ei pea enam pingsalt jälgima, mis kell peab uksest välja astuma, et õigel ajal bussile jõuda, ega muretsema, kas transpordivahend jõuab peatusse varem või hiljem. Rakenduse kasutaja saab teate, millal ühistranspordivahend peatusse jõuab ning andmed uuenevad 10-sekundilise intervalliga.

Äpi ülesehitus on sama lihtne kui nutitelefoni äratuskellal: kasutaja valib kellaaja, nädalapäeva, liini, suuna ja peatuse. Planeerides oma liikumise üks kord, ei pea sellele enam teistel nädalapäevadel aega kulutama.

OnTime for Wear on praegu kasutatav vaid Tallinnas, kuid arendamises on liitumine ka Vilniuse ja Helsingi ühistranspordivõrgustikuga.

„Plaanis on lisada nii linnasid kui funktsionaalsust. Näiteks soovime lisada GPSi-põhise filtri, mis võõras linnas ekseldes näitaks kuni 500 meetri kaugusele jäävad transpordipeatused. Samuti on päevakorras funktsionaalsus, mis lähtub teavitades sellest, et inimene jõuaks soovitud ajaks soovitud asukohta,“ avab Õunapuu tulevikuplaane, märkides, et kasutajatelt on oodatud igasugune tagasiside.

Praegu töötab äpp vaid nutitelefonide Android 4.4 ja uuemates versioonides ja Android Wear platvormiga nutikelladel, kuid FOB Solutionsi arendajatel on mõttes anda selle kasutamise võimalus ka IOSi ja Apple watch’i kasutajatele.

2013. aastal loodud tarkvaraarenduse ja kvaliteedikontrolliteenuseid ning -lahendusi pakkuv FOB Solutions OÜ on keskendunud mobiilsetele platvormidele (Android, IOS, WP), tegeldes ka veebipõhiste lahendustega. Ettevõte pakub oma teadmiste rakendamist nii teenuste (kvaliteedikontroll, arendusteenused) kui ka täislahendustena (rakendused, rakendusserverid, E2E lahendused).

www.fob-solutions.com

Hetkel kuum