Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaval nutikellarakendus aitab päeva planeerida

  Tarkvaraarenduse ja kvaliteedikontrolli teenuseid pakkuva FOB Solutions OÜ uus nutikellarakendus OnTime for Wear planeerib ühistranspordikasutaja liikumise nii sujuvaks ja mugavaks, et ei pea mõtlema bussiaegadele ega sõiduvahend hilinemisele.

  Rakendus annab võimaluse panna oma liikumistele peatuste ja transpordivahendite meeldetuletused, et telefon või nutikell annaks vastavalt märku ja kuvaks reaalajas GPSi-põhist infot, millal valitud transpordivahend peatusesse jõuab. OnTime for Wear planeerib kasutaja eest igapäevassõidud ühistranspordiga, saates teavituse, et rakenduse kasutaja ei hilineks tööle või kohtumisele.
  „Soovime oma rakendusega eemalda inimeste igapäevamuredest ühe probleemi, tänu millele saavad nad pühenduda enam kasulikele tegevustele,“ selgitab FOB Solutions OÜ tegevjuht Raigo Õunapuu, lisades, et pisikeste ja piiratud ekraanidega nutikellade põhimõte ongi teavitada inimesi olulisest informatsioonist kasutaja poolt defineeritud rakendustes. „Aina targemaks muutuvad nutikellad on tulevikusuund, sest mugav on otse käe pealt jälgida teadaandeid või tervisenäitajaid. Ja kuna meie kõigi aeg väga tähtis, oleme meie astunud sammu selle mure lahendamiseks: planeeri oma liikumised korraga, sisesta rakendusse ning unusta!“
  OnTime for Weari kasutajad ei pea enam pingsalt jälgima, mis kell peab uksest välja astuma, et õigel ajal bussile jõuda, ega muretsema, kas transpordivahend jõuab peatusse varem või hiljem. Rakenduse kasutaja saab teate, millal ühistranspordivahend peatusse jõuab ning andmed uuenevad 10-sekundilise intervalliga.
  Äpi ülesehitus on sama lihtne kui nutitelefoni äratuskellal: kasutaja valib kellaaja, nädalapäeva, liini, suuna ja peatuse. Planeerides oma liikumise üks kord, ei pea sellele enam teistel nädalapäevadel aega kulutama.
  OnTime for Wear on praegu kasutatav vaid Tallinnas, kuid arendamises on liitumine ka Vilniuse ja Helsingi ühistranspordivõrgustikuga.
  „Plaanis on lisada nii linnasid kui funktsionaalsust. Näiteks soovime lisada GPSi-põhise filtri, mis võõras linnas ekseldes näitaks kuni 500 meetri kaugusele jäävad transpordipeatused. Samuti on päevakorras funktsionaalsus, mis lähtub teavitades sellest, et inimene jõuaks soovitud ajaks soovitud asukohta,“ avab Õunapuu tulevikuplaane, märkides, et kasutajatelt on oodatud igasugune tagasiside.
  Praegu töötab äpp vaid nutitelefonide Android 4.4 ja uuemates versioonides ja Android Wear platvormiga nutikelladel, kuid FOB Solutionsi arendajatel on mõttes anda selle kasutamise võimalus ka IOSi ja Apple watch’i kasutajatele.
  2013. aastal loodud tarkvaraarenduse ja kvaliteedikontrolliteenuseid ning -lahendusi pakkuv FOB Solutions OÜ on keskendunud mobiilsetele platvormidele (Android, IOS, WP), tegeldes ka veebipõhiste lahendustega. Ettevõte pakub oma teadmiste rakendamist nii teenuste (kvaliteedikontroll, arendusteenused) kui ka täislahendustena (rakendused, rakendusserverid, E2E lahendused).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mari-Liis Kukk: saatuslik loogika, mis ähvardab krüptoparadiisi põrguks muuta
Krüptomaailma võib ees oodata tõsine katsumus, kui usk kõigesse ümbritsevasse peaks lööma kõikuma sellisel määral, nagu oleme näinud möödunud aegade sügavamates finantskriisides, kirjutab finantsinspektsiooni innovatsioonijuht Mari-Liis Kukk.
Krüptomaailma võib ees oodata tõsine katsumus, kui usk kõigesse ümbritsevasse peaks lööma kõikuma sellisel määral, nagu oleme näinud möödunud aegade sügavamates finantskriisides, kirjutab finantsinspektsiooni innovatsioonijuht Mari-Liis Kukk.
Modera näeb uuel salapärasel lepingul edukat jätku
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Saksamaa külmavärinad jõudsid Eesti sauna- ja majatootjateni
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.