Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti sport vajab puhastust

  JuhtkiriFoto: Anti Veermaa

  Neinar Seli lahkumine olümpiakomiteejuhi kohalt annab hea võimaluse kogu Eesti spordielu tuulutamiseks.

  Riigikohtu otsusega lõplikult süüdi mõistetud Neinar Seli olümpiakomitee presidendi kohalt lahkumise lubadus tuleks viivitamata teoks teha.
  Äripäeva hinnangul annab Seli lahkumine hea võimaluse kogu Eesti spordielu tuulutamiseks. Seli asemel olümpiakomitee juhiks saava inimese maine peaks olema nii rikkumatu, et tal oleks moraalset suutlikkust vaadata kogu Eesti tippsporti ja selle rahastamist värske pilguga. Kohe peaks olema välistatud Kristina Šmigun-Vähi ametisseasumine, sest tema asjus käib Maailma Antidopingu Agentuuri (WADA) juurdlus.
  Seli ei oleks pidanud EOK juhiks saamagi
  Et värsket pilku on hädasti vaja, tõendab õieti juba tõsiasi, et Seli üleüldse olümpiakomitee juhiks sai. Kõlbelist kapitali selle ameti tarvis pole tal kunagi olnud. Selle koha sai Seli pehmelt öeldes tänuks selle eest, et ta Tallinna Sadama nõukogu juhina Eesti sporti toetas. Karmimas kõnepruugis võiks öelda, et ta ostis endale riigiettevõtte rahaga auväärse ameti. Pikka aega istus Seli olümpiakomitee ja Tallinna Sadama nõukogus korraga: eetilise palgega inimesele oleks siin eetilise konflikti nägemine elementaarne. Tallinna Sadama nõukogu liikme kohast loobus Seli alles pärast Harju maakohtus süüdimõistmist, ent olümpiakomitee juhi kohast mitte. Tundlikuma eetilise mõõtmega inimene oleks olümpiakomitee juhi kohast loobunud kohe pärast kriminaalasja algatamist.
  Seli on korduvalt kriminaaluurimise alla sattunud ka varem, kuid eelmistel kordadel pääses ta terve nahaga. Kriminaaluurimise tõi puude langetamine Otepää looduskaitsealal. Samuti algatati kriminaaluurimine politseinikest tuttavatele ebaseadusliku tulirelvade padrunite andmise pärast. Skandaali on sattunud ka Tartus Tammelinnas asuv Seli maja, mida ta muinsuskaitse reegleid eirates lasi ümber ehitada. Kindlasti ei räägi eetilisest häälestusest see, et Seli laskis parlamendiliikmeks olemise ajal kinni maksta oma Tallinna korteri kulud, ehkki ruumides tegutses hoopis ilusalong.
  Aivar Pohlaku küsitavad skeemid
  Küsimus ei ole aga ka üksnes Selis. Viimati pälvis suurt avalikku tähelepanu valitsuse otsus eraldada riigieelarvest viis miljonit eurot Lilleküla staadioni juurdeehituse rajamiseks. Väike raha, ütleb jalgpalliliidu president Aivar Pohlak, ent maksumaksja nii ei arva. Pohlaku eetiline pale on samuti küsitav. Läbi aastate on tema äritegevus olnud läbipaistmatu ning läbipaistmatuid skeeme on ta kasutanud ka jalgpalluritele palkade maksmiseks. Pohlaku firma vahendas skeemi, mis viis tuntuima koondislase Raio Piiroja Norras uurimise alla ja lõppes suure summa tagantjärele tasumisega.
  Kui Šveitsi politsei vahistas tänavu kevadel mitu korruptsioonikahtlusega rahvusvahelise jalgpalliföderatsiooni ametnikku ja selgus, et FIFA president Sepp Blatter on aastate jooksul võtnud kümneid miljoneid eurosid altkäemaksu, avaldasime kahetsust, et ka Eesti toetushääl oli läinud Blatterile. Eesti hääle andis Pohlak.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA Esindajatekoda annab heakskiidu 430 miljardi dollari suurusele kulutuste plaanile
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Raadiohommikus: õlletehase uus juht ja värske iduedu
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noobilt võtab teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avab Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid ja selgitab joogitööstuse suurimaid väljakutseid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noobilt võtab teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avab Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid ja selgitab joogitööstuse suurimaid väljakutseid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.