Äripäev • 6. juuni 2019 kell 3:00
Juhtkiri
Ainult tellijale

Idee maksukoormuse suurendamisest on arulage

Valitsus Keskerakonna juhtimisel sirutaks käe kodanike taskusse, et täiendavate maksudega lisaraha hankida. Äripäev ütleb juhtkirjas sellele kindla "ei".

Foto: Anti Veermaa

Viimastel nädalatel on Keskerakonna taktikepi all hakanud kõlama üleskutsed debateerima maksukoormuse kasvu teemal. Äripäev pole kunagi toetanud maksukoormuse suurendamist ja peame seda eriti hukatuslikuks praegu, mil riik peaks tegema riigieelarves korraliku puhastustöö ja ellu viima riigireformi. Niisuguse debati algatamine näitab, mis juhtub, kui ehitame mitte ainult paksu, vaid ka laiska ja rumalat riiki. Kui ollakse laisk, selmet tööd teha, ja rumal, selmet end harida, jõuabki riigi rahandus seisu, kus tullakse kodanike tasku kallale.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum