Artikkel
Äripäeva restoranitestid
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Tallinna saabus troopiline papagoi

    Nagu papagoid ikka, mõjub ka Parrot sügiseses Tallinnas kui eksootiline tulnukas Lõuna-Ameerikast või lõunamere saartelt: erksad värvid, lilled, erilised nõud ja serveeringud.

    Troopilisi lillemustreid jätkub nii ettekandjate kleitidele kui ka seintele, troopika on jätnud jälje ka joogikaardile ja menüüsse, kus maitseid kujundavad eksootilistest viljadest mahlad ja kastmed-marinaadid.
    Sisekujundusest jookseb läbi aga ka teine teema – Great Gatsby ehk muretud kahekümnendad. Esimene korrus tundub mõjutatud rohkem art déco’st, keldrikorrus art nouveau’st, ühed kaunid mõlemad. Kaht stiili ja kaht korrust ühendab üllatus, mida ei raatsi kuidagi ette ära rääkida.
    Parrot MiniBarFoto: Eiko Kink

    Toit-jook: 8

    Teenindus: 10

    Interjöör: 9

    Kokku: 27/30

    Joogid head, toit veel parem
    Jookidest on kokteilid esindatud tunduvalt paremini kui veinid, mille valik ülimalt tagasihoidlik. Tegemist ei ole siiski kummardusega eelmise sajandi kokteiliajastule, vaid lihtsalt pole veel jõutud korralikku veinikaarti kokku panna, nagu selgitas ettekandja. See olevat kohe-kohe tulekul.
    Kokteilide poolest on valikuvabadust ka alkoholivabade variantide eelistajatele. Mahlad, teed ja muud mittealkohoolsed joogid olid kenasti esindatud. Nii et küll baar, st eelkõige joogikoht, kuid sobilik ka neile, kes alkoholi ei armasta.
    Baaril poleks aga põhjust restoranikolumni sattuda, kui seal poleks head toitu. Ja kuigi joogid olid head, suutis toit selle üle mängida. Minibaarile sobivalt on valdav osa suupisteid minimõõdus, pigem maitseelamuste tekitajad kui kõhutäitjad.
    Parrot MiniBarFoto: Eiko Kink

    Peakokk: Margo Paluoja

    Kokteilimeister: Henno Pello

    Omanikud: Henno Pello, Meelis Kajandu, Teele Raam ja Kaur Kaljuma (Minibar OÜ kaudu)

    Aadress: Vana-Posti 7, Tallinn

    Telefon: 433 1818

    Avatud: T-L 17-00

    Pearoogade hinnavahemik: põhiroad isukatele 24, minipõhiroad 7-15 eurot

    Kodulehekülg: https://www.facebook.com/parrotminibar/

     

    Suupistete kõrval ka kõhtu täitvad road
    Papagoide tavatoiduks on seemned, puuviljad, pähklid, nektar ja noored taimed, Parroti minibaari menüüs aga lisaks nimetatutele veel ka mereannid, kala ja liha. Alustasime kergete hõrgutiste jaotusest leitud ampsusuuruse linnumaksaburgeri ja kalaküpsisega, mis kujutas endast midagi soolase besee taolist, millel kreemi asemel punane kalamari. Maitse oli hõrk, kuid selle kinnipüüdmiseks pidi olema täie tähelepanuga asja juures: suupisted olid tõesti pisikesed.
    Suuruselt järgmised on sajagrammised minipõhiroad, mille hulgast valisime põletatud tuunikala mango-ananassi salsaga ja minikaheksajalad chimichurri kastmega – mõlemad serveeritud sel moel, et neid oli hõlpus jagada. Paari põhirooga sai tellida ka kõhtutäitvas suuruses, aga need jätsime vahele ja jätkasime magusaga. Desserdid osutusid niigi elamusterohke õhtu grande finale’ks. Eriti troopiliste austrite nimeline roog, kus molekulaargastronoomia abil oli mangost ja virsikust „auster“ saanud, mida serveeriti – nagu austreid ikka - austrikarbis ja adrupadjal.
    Parroti rõõmus papagoi- ja troopikamäng on detailideni paigas. Isegi teenindus lõunamaiselt rõõmus ja sõbralik ning väga-väga tähelepanelik. Kui enamikus restoranides sukeldub teenindaja kõigepealt peadpidi arvutisse, kui klient uksele ilmub ja oma broneeringust teada annab, siis Parrotis on arvuti asemel seinatahvel, kus lauad ja broneeringud värviliselt üles joonistatud-kirjutatud.
    Parrot MiniBarFoto: Eiko Kink
    Hiljuti Äripäeva tunnustava märgi pälvinud restoranid
    Parrot MiniBar, Vana-Posti 7, Tallinn, september 2017Rae Meierei, Dunkri 5, Tallinn, september 2017GOSPA restoran, Tori 2, Kuressaare, Saaremaa, august 2017Loona mõisa restoran, Loona küla, Kihelkonna vald, Saaremaa, august 2017Kohvik Retro, Lossi 5, Kuressaare, august 2017
    “Äripäev soovitab” kleepsu pälvivad alates 2016. aastast söögikohad, mis saavad restoranitestis kokku 25 või rohkem punkti.
Enn Listra: vanasse jõkke astuda ei saa. Ega tohi
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Olulisemad uudised

USA järelevalve hoiatab: Vene oligarhid üritavad kinnisvara osta
USA valitsusagentuur hoiatab, et oma vara peitvad Vene rikkurid üritavad hankida kirjude skeemide kaudu rahavoogu pakkuvat kommertskinnisvara.
USA valitsusagentuur hoiatab, et oma vara peitvad Vene rikkurid üritavad hankida kirjude skeemide kaudu rahavoogu pakkuvat kommertskinnisvara.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.