Gianni kohviku valisin aasta esimeseks põhiliselt seetõttu, et Silverspooni konkurss tunnistas selle Eesti parimaks kohvikuks. Tahtsin oma silmaga veenduda, kuidas toimib tõeliselt hea kohvik.
- Kohvik Gianni toiduvalik on läbinisti itaallaslik, ka menüüs on itaalia keel esimesel kohal. Foto: Raul Mee
tekst:Kui restoran Gianni on läbinisti itaallaslik, siis kohvik Gianni, mis päeval samuti ehe itaallane, muutub hommikusöögiajaks pesuehtsaks eestlaseks.
Gianni sisekujundus sai valmimisajal kõvasti kiita ja üldist tausta arvestades oli ka seda väärt. Praeguseks on marmor ja kullatised saanud eilseks päevaks, kuid kellele need meeldivad, see tunneb end mõnusalt. Pealegi sobivad kullatised ja muu pseudobaroklik butafooria kohvikutesse paremini kui kuhugi mujale.
Seinasuurused aknad panevad sisekujunduse konkureerima aknatagusega ja see pole mitte just meeldivaimate hulgast. Ühelt poolt avaneb vaade tiheda liiklusega Jõe tänavale, teiselt poolt parklale. Keeran akendale selja ja eelistan marmorivaadet. Muusika on mõnusalt lõõgastav ja ei raasugi ülearu vali.
- Kohvik Gianni sisekujundus sai valmimise järel kõvasti kiita, kuid võib nüüd juba tunduda vanamoodne. Foto: Raul Mee
Hinnang
Toit-jook: 8
Teenindus: 7
Interjöör: 8
Kokku: 23/30
Itaallane muutub vahepeal eestlaseks
Menüü poolest on Gianni justkui samanimelise restorani väiksem ja lihtsam kloon, kuid seda ainult stiili, maitsete ja menüü ülesehituse, mitte roogade poolest - vaid paar rooga korduvad nii restorani kui ka kohviku menüüs. Kui restoran Gianni on läbinisti itaallaslik, siis kohvik Gianni, mis päeval samuti ehe itaallane, muutub hommikusöögiajaks pesuehtsaks eestlaseks, pakkudes putru, omletti ja muid tõhusaid kõhutäiteid. Kaerahelbepuder on itaalia keeles, muide, fiocchi di avena - menüüs on kõik road kõigepealt itaalia, alles siis eesti keeles.
Õhtupoolikul kohvikusse sattudes oli niigi pisike kondiitri- ja saialetike päris kokku kuivanud - kooke oli omajagu, kuid saiakesi-pirukaid vaid paar-kolm. Seevastu on kohvik Gianni salatite, suupistete, kala-, liha-, taime- ja pastatoitude valik suurem kui nii mõneski restoranis.
Kohvik GIanni
Omanikud: Tatjana Liksutova, Olga Kluge ja Costantino Veglianti
Aadress: Jõe 4A, Tallinn
Telefon: 626 36 84
Avatud: E-R 8-20, L 9-22, P 10-20
Pearoogade hinnavahemik: 11-12 eurot
Pearoogadele seekord tähelepanu ei pööranud, piirdusime kergemate roogade, salati ja supiga ning jookidega - kohvik on minu jaoks jäänud pigem kohtumiste ja kohvi kui kõhutäitmiskohaks. (Mis teha, ikkagi Werneri kool, mis sest, et nõukogudeaegne). Eriti head olid salatid, nii marineeritud lõhe salat kui ka rukolasalat tiigerkrevettidega olid meeldivalt maitsestatud, värsked, krõmpsuva rohelise ja ohtrate lisanditega. Meeldiv roog oli ka borodino di pollo con sue polpettine ehk kanapuljong lihapallidega, ainult kui puljong oli eriliselt sügava maitsega klassika, siis lihapalle oleks andnud veidi mahlakamaks tuunida.
Teenindus jätab soovida
Rikkalik menüü, mõnusas toidud ja joogid ning hubane atmosfäär aga iseenesest veel üht kohvikut linna parimaks ei tee, vaja läheb ka asjatundlikku teenindust. Seda aga - vähemalt sel päeval - polnud Giannil pakkuda. Tütarlaps oskas küll säravalt naeratada, kuid teenindusloogikale polnud ta pihta saanud. Ega ta muidu poleks üritanud saiakorvi enne puljongi serveerimist ära viia või jätnud veinijanuse külalise kümmekonnaks minutiks tühja klaasi keerutama.
Külaliste vastuvõttu, mis enamikule meie kohvikutest-restoranidest vaat et üle jõu käib, on Gianni püüdnud küll omal moel lahendada, kuid poolikult. Restorani- ja kohvikupoole ühises fuajees tundus selleks olevat spetsiaalne töötaja - vähemalt nii me arvasime, milleks muuks see noormees sinna seisma oli pandud? Kuid sisenejate vastu ei näidanud ta küll mingit huvi.
Hiljuti Äripäeva tunnustava märgi pälvinud restoranid
Baojaam, Kopli 1, Tallinn, november 2017
Mon Repose peakoka korrus, Narva mnt 92, Tallinn, november 2017
Moon, Võrgu 3, Tallinn, oktoober 2017
Parrot MiniBar, Vana-Posti 7, Tallinn, september 2017
Rae Meierei, Dunkri 5, Tallinn, september 2017
“Äripäev soovitab” kleepsu pälvivad alates 2016. aastast söögikohad, mis saavad restoranitestis kokku 25 või rohkem punkti.
Seotud lood
Audiitoritel tuleb seoses ESG aruannete auditeerimisega palju tööd juurde, mistõttu ei tohiks auditi tegija valimist jätta viimasele minutile.
Enimloetud
5
Kahjum parandati suuremaks
Hetkel kuum
Kahjum parandati suuremaks
Berkshire Hathaway kontol seisab rekordiline summa
Tagasi Äripäeva esilehele