Artikkel
Äripäeva restoranitestid
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: avastamist väärt koht Balti jaama turul

    Turukioskid satuvad restoranirubriiki haruharva ja eks nad päris restoranidega võrreldes natukene alamõõdulised ka on. Baojaam Balti jaama turul väärib aga avastamist.

     Balti jaama turg on tagasi saamas oma algset rolli, kus turg polnud mitte ainult kauplemis-, vaid ka kohtumiskoht.

    Balti jaama turu toidukioskeid on mitmes mõõdus. Ühed kui omaette majakestes, teised vaid lettide või vitriinidega. Paremas positsioonis on need, mille naabruses ka paari-kolme laua jaoks ruumi on jätkunud. Enamik neist on varasemast tuttavad - Uulits, Chopstick, Tokumaru, Ristikheina kohvik jt. Täiesti uue kohana, vähe sellest, ka seni Eestis tundmatu toiduga on teiste kõrval väike Baojaam. 
    Bao'd on Hiina köögist pärit aurutatud kuklid, mille juurde kuulub ühel või teisel moel ka täidis. See võib olla kuklitesse pandud juba enne küpsetamist, aga võib ka karbipoolmeteks vormitud kuklile hiljem vahele panna, nagu Baojaamas tehakse. Menüüs ongi vaid bao'd - avokaadotäidisega, kaheksajalatäidisega, kana-, veise- ja sealihatäidisega. Siis veel kombucha, jäätee, vesi ja ongi kogu menüü. Jäätee, muide, osutus eriliselt meeldivaks: suhkruga oli ringi käidud mõõdutundega ja polnud see ka ülearu jäine.

    Toit-jook: 9

    Teenindus: 9

    Interjöör: 7

    Kokku: 25

    Üks bao portsjon koosneb kahest ohtra täidisega pehmest aurutatud kuklist, kus peale liha veel ka köögivilja, pähkleid, ürte ja muud kraami, ja täidab keskmiselt näljase kõhu kenasti ära. Täidised valmivad sealsamas ootajate silme all rohelise muna nimelisel grillil. Parajasti oli täitmisel suurem tellimus, saime tükk aega vesiste suudega jälgida, kuidas grillil liha ja kaheksajalgu küpsetati, mehed nuge vibutasid ja auruahjus soojendatud baod üksteise järel täidise said. Peaaegu nagu avatud köögiga restoran, ainult köögil on sedapuhku rohkem ruumi kui sööjatel, kelle tarbeks leti ümber vaid mõned baaripukid.
    Bao on Hiina köögist pärit aurutatud kukkel, mille juurde kuulub ka täidis.Foto: Andras Kralla

    Aadress: Kopli 1, Tallinn

    Telefon: 5611 0108

    Avatud: E-L 11-20, P 11-18

    Pearoogade hinnavahemik: 7 eurot

    Firma: Porkbelly OÜ

    Peakokk ja omanik: Mihkel Rand

    Järgmisel korral olen veel nii mõneski asjas targem. Näiteks palun veiseliha bao'le vähem kastet panna: liha oli väga maitsev, saanud grillilt mõnusa suitsumeki, kuid kastmega segatult osutus see minu jaoks liiga soolaseks. Ja avokaado bao'le paluksin järgmisel korral vähem wakame'd - see on nii tugeva maitsega, et avokaado oma õrna pähklisse maitsega ei pääse löögile. Aga need on tühised detailid, nii Baojaam ise kui tema bao'd meeldisid mulle väga. 
    Baojaam peale baode midagi muud ei paku, nii et kohvi ja koogi järgi läksime naabrite juurde. Turu parim kohv on tõenäoselt Surfcafel, parimate saiakeste ja kookide ülesleidmiseks on aga vaja veel paar tiiru turule peale teha. Oodata tuli omajagu, aga igav ei olnud - turg, vähemalt Balti jaama uus renoveeritud turg on tagasi saamas oma algset rolli, kus turg polnud mitte ainult kauplemis-, vaid ka kohtumiskoht. Ainult istuda polnud kuigi mugav: istmed olid kõrged ja jalatugi minu jalgade ulatusest kaugelt väljas - justkui oleksin laps "suurte" laua taga. Alles lahkudes nägin, et istmeid oleks saanud madalamaks reguleerida, aga see teadmine oli selleks korraks juba hiljaks jäänud. 
    Hiljuti Äripäeva tunnustava märgi pälvinud restoranid
    Moon, Võrgu 3, Tallinn, oktoober 2017Parrot MiniBar, Vana-Posti 7, Tallinn, september 2017Rae Meierei, Dunkri 5, Tallinn, september 2017GOSPA restoran, Tori 2, Kuressaare, Saaremaa, august 2017Loona mõisa restoran, Loona küla, Kihelkonna vald, Saaremaa, august 2017
    “Äripäev soovitab” kleepsu pälvivad alates 2016. aastast söögikohad, mis saavad restoranitestis kokku 25 või rohkem punkti.

Eesti majanduse tervis

0

Sisemajanduse kogutoodang

Muutus võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, %

Allikas: Statistikaamet

Aivar Hundimägi: ärge nii enam riigieelarvet tehke
Valitsus eesotsas peaminister Kaja Kallasega on riigi rahaasjade kordategemisel oma usalduskrediidi maha mänginud, kirjutab Lääne-Virumaa Uudiste peatoimetaja, Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi.
Valitsus eesotsas peaminister Kaja Kallasega on riigi rahaasjade kordategemisel oma usalduskrediidi maha mänginud, kirjutab Lääne-Virumaa Uudiste peatoimetaja, Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi.
Oodatav käibemaksutõus hoiab hindu kõrgel
Kaupmehed pole käibemaksu tõstmise ootuses veel hindu tõstnud, kuid teevad seda lähikuudel, rääkisid analüütikud.
Kaupmehed pole käibemaksu tõstmise ootuses veel hindu tõstnud, kuid teevad seda lähikuudel, rääkisid analüütikud.

Eesti ettevõtete tervis

6,59
Rahuldav
0
10
Kõik sektorid
LHV võlakirjadega kaubeldi pea samas mahus kui kogu Baltikumi aktsiatega
Esmaspäeval oli Balti turu fookus täiesti tavatult aktsiate asemel hoopis LHV võlakirjadel, millega tehti 391 tehingut ning mille kogukäive oli hiiglaslik 1,2 miljonit eurot.
Esmaspäeval oli Balti turu fookus täiesti tavatult aktsiate asemel hoopis LHV võlakirjadel, millega tehti 391 tehingut ning mille kogukäive oli hiiglaslik 1,2 miljonit eurot.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: kuidas ma ümaraspäi endale kandilise sõbra sain
Äripäeva kolumnist-ettevõtjal Üllar "Myrakas" Priksil on nüüd toidukäru. Vaja läks vaid kasti õlut ja oma äripartnerit kiruvat naabrimeest.
Äripäeva kolumnist-ettevõtjal Üllar "Myrakas" Priksil on nüüd toidukäru. Vaja läks vaid kasti õlut ja oma äripartnerit kiruvat naabrimeest.
Margus Nõlvak: hinnake kirgi!
Töötajate kired ei ole sageli otseselt seotud inimeste igapäevatööga, kuid nende panus töö kvaliteeti on hindamatu, kirjutab Tele2 juht Margus Nõlvak Äripäeva essees.
Töötajate kired ei ole sageli otseselt seotud inimeste igapäevatööga, kuid nende panus töö kvaliteeti on hindamatu, kirjutab Tele2 juht Margus Nõlvak Äripäeva essees.
Ettevõtted võiks rohepesust üht-teist juba teada – vähemalt enne, kui midagi väidavad
2021. aastal tegid peaaegu pooled ELis auditeeritud ettevõtted oma kommunikatsioonis mingil määral rohepesu, peamiselt oma keskkonnahoidlikkust ülehinnates või -mõjusid alahinnates. Kuidas rohepesu ära tunda, vältida ja ise valeväidetest hoiduda, on küsimus.
2021. aastal tegid peaaegu pooled ELis auditeeritud ettevõtted oma kommunikatsioonis mingil määral rohepesu, peamiselt oma keskkonnahoidlikkust ülehinnates või -mõjusid alahinnates. Kuidas rohepesu ära tunda, vältida ja ise valeväidetest hoiduda, on küsimus.
Eesti autotööstur paljastab „Kuumal toolil“, millal tuleb elektriautode buum
Kui Euroopa riigid ei hakka massiliselt toetama elektriautode ostmist, siis jääb nende osakaalu kasv Euroopas marginaalseks, ennustas autotööstusele interjööridetaile valmistava Mistra-Autexi juht Priit Tamm saates „Kuum tool“.
Kui Euroopa riigid ei hakka massiliselt toetama elektriautode ostmist, siis jääb nende osakaalu kasv Euroopas marginaalseks, ennustas autotööstusele interjööridetaile valmistava Mistra-Autexi juht Priit Tamm saates „Kuum tool“.
Kone juht teatas lahkumisest
Soome liftitootja Kone teatas hommikul enne börsi avanemist, et tegevjuht Henrik Ehrnrooth lahkub järgmise aasta esimesel poolel ametist, ettevõte hakkab uut juhti otsima.
Soome liftitootja Kone teatas hommikul enne börsi avanemist, et tegevjuht Henrik Ehrnrooth lahkub järgmise aasta esimesel poolel ametist, ettevõte hakkab uut juhti otsima.
USA kongress suutis napilt valitsuse tööseisaku ära hoida
Laupäeval oli USA väga lähedal föderaalametite häirivale ja kulukale sugemisele, kuid kongress suutis siiski viimasel hetkel kinnitada kompromissi, mis tagab riigiasutustele rahastuse töö jätkamiseks novembri keskpaigani
Laupäeval oli USA väga lähedal föderaalametite häirivale ja kulukale sugemisele, kuid kongress suutis siiski viimasel hetkel kinnitada kompromissi, mis tagab riigiasutustele rahastuse töö jätkamiseks novembri keskpaigani

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.