Jaga lugu:

Meelitagem eakad välismaalased Eestisse

PwC kontoris Pärnu mnt 15  Foto: Eiko Kink

Kui sotsiaalmaksu muudatused välja arvata, puudutavad väljapakutud maksulahendused väga kitsast inimeste ringi, üheks nendest on aga Eestis elavad eakad välismaalased.

Värskes koalitsioonilepingus puudutab küsimust üks punkt: "Lahendame Eestis elavate eakate välismaal teenitud pensioni topeltmaksustamise küsimuse."

Eesti võiks eakatele välismaalastele rohkem rohkem tähelepanu pöörata ning neid läbi maksulahenduste siia meelitada, rääkis PricewaterhouseCoopers Eesti maksuvaldkonna juht Hannes Lentsius Äripäeva hommikuprogrammis. „Tõenäoliselt see sihtgrupp peaks olema põhjala riikide pensionärid või vanemad inimesed, kes tuleksid Eestisse teenuseid tarbima ja elama,“ ütles Lentsius.

Lähenemisi on maailmas erinevaid. „Portugalis on maksureegel, mis 10 aasta jooksul välismaalt Portugali elama tulnud inimesele annab maksuvabastuse välismaa tulult,“ ütles Lentsius. Näitena võiks Eestisse elama asuvale pensionärile luua maksuvabastuse või maksustada välismaa dividendid, intressid ja palga madalama maksumääraga. Eesti saaks seeläbi kasu läbi tarbimise ja töise tegevuse. Kohalik palgatulu oleks maksustatud nagu kõigil siin töötajatel, rääkis Lentsius.

Mida võiks veel Eesti maksuseadustes kõige kiiremini muuta, kuuleb Äripäeva Hommikuprogrammist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum