9. november 1995 kell 22:00

Uus kogemus

Maailmapanga finantseeritava biomeedikumi projekteerimislepingust on kestva kannatlikkusega räägitud juba kevadest alates. Kiiresti ja pedantselt täideti kõik Washingtoni korraldused, vastuste kohalejõudmine aga venis ja venis. Juhtus isegi nii, et bürokraatlik pank küsis Eestilt neidsamu materjale, mis tema eelmise päringu peale juba paari kuu eest saadetud olid. Tagatipuks muutis pank viimasel hetkel ka oma ettekirjutusi -- algul lubatud 100% projekti finantseerimine asendati 50 protsendiga, ülejäänu peab välja käima Eesti riik. Riigi eelarvest antava summa pealt peab aga projekteerija maksma 18% riigilõivu.

Projektijuht Kalle Rõõmus pole aga nõus tööst saadava kasumi arvelt miljonit krooni ära andma ja võib piduliku allakirjutamise täna nurjata. Kui pank käibemaksuks kuluvat summat lepingule ei lisa, pole erafirma sellest ka huvitatud. Kui biomeedikumi projekteerimine midagi muud head kaasa ei too, siis vähemalt on nii arhitektid kui neid nõustavad tippadvokaadid saanud ühe rahvusvahelise kogemuse võrra rikkamaks.

Hetkel kuum