• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Telia tungib Soome

  Neljandik Telivo aktsiatest jääb endiselt IVO omandusse. Tehingu tulemusena saab Rootsi Telia oma kontrolli alla 10% Soome väliskõnede ja 4% sisemaiste kaugekõnede turust.
  Kuna Telivol on mobiiltelefonside litsents, siis jõuavad rootslased Telivo kaudu ka Soome mobiilsideturule, millest Telia on olnud pikemat aega huvitatud.
  Telia tegevdirektori Lars Bergi sõnul sooviks Telia saada Telivo kaudu kõiki teenuseliike pakkuvaks teleoperaatoriks Soome turul, pakkudes samu teenuseid mis Rootsis. «Telivo ost on Telia jaoks loomulik samm turu võitmisel, mis ulatub praegu lisaks Rootsile Norrasse, Taani ja Balti riikidesse.»
  1993. aastal asutatud Rootsi riigiettevõte Telia on püüdnud Soome turgu haarata juba pikemat aega. Varasemast ajast on Telial Soomes neli tütarfirmat, mille käive ulatub enam kui saja miljoni margani. Firmade peamised tegevusalad on telefoniseadmete ja mobiiltelefonide, samuti turvatelefonide ja teleteenuste müük ning firmatelefoniregistrite koostamine.
  Telia mullune käive oli ligikaudu 27 miljardit Soome marka.
  Imatran Voima peadirektor Kalevi Numminen põhjendas Telivo aktsiate müüki Teliale sellega, et IVO ei suuda üksinda investeerida Telivosse nii palju, kui kiiresti kasvav telekommunikatsiooniturg seda nõuab.
  «Selleks et olla edukas tihedas konkurentsis, peab teleoperaator olema piisavalt suur. Seetõttu püüti Telivole leida partnerit, kellel on piisavalt võimalusi arendada firma tegevust,» ütles Numminen. STT-ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.