1. august 1996 kell 22:00

ESTO kaubandusmess vähepopulaarne

Stockholmi südalinnas City Conference Centre's toimuva messi Eesti-poolse peakorraldaja Jüri Peddai sõnul loobusid mitmed firmad ja maakonnad viimasel minutil messiplaanidest. Neid pani Peddai sõnul kõhklema augusti puhkuseperiood, mis eriti suurt külastatavust oodata ei lase.

Viimase väite lükkas ümber ESTO peakomitee aseesimees, projektiliider kaubanduse, turismi ja sponsorluse alal Ulvi Paff-Eriksson, kelle sõnutsi on Rootsi firmade huvi messi vastu väga suur. Nimelised kutsed on saadetud 750 Rootsi ettevõttele, üritusest on teavitatud nii Rootsi ajalehtedes kui raadios.

Jüri Peddai sõnul eraldas majandusministeerium välisnäitustel käimise raha arvelt 250 000 krooni messipinna ettevalmistuseks, stendide paigaldamiseks, kaubanäidiste transpordiks ja ladustamiseks.

«Rootslased pakkusid al-gul stendide ülespanekuks sealse firma teenuseid, mis oleks läinud maksma 700 Rootsi krooni ruutmeetrilt,» rääkis Peddai. Messipaiga seab korda siiski Eesti firma AS EDM Fairs ja näitusepinna ruutmeetri ettevalmistus läheb maksma vaid 500 krooni. Kokkuhoidu lisab asjaolu, et näitusesaal saadi kätte tasuta, märkis Peddai.

Et tegemist on laia profiiliga kontaktmessiga, saatis ekspordinõukogu pakkumise kõikidele Eesti maakondadele. Maakondadest osalevad Lääne- ja Ida-Virumaa, Tartu, Rapla ja Saare. Messil osalevad veel BaltPlast, Vasar, Tondi Elektroonika, klaverivabrik, RAS Kiviter ja investeerimisfirma ICI Trust. Kokku osaleb messil 50 inimest.

Esmaspäeval peetakse Stockhomis majandusteemaline seminar, kus ettekanded on Rootsi ekspordinõukogu tegevdirektorilt Toomas Käbinilt, ärimeestelt Andres Küngilt, Viktor Siilatsilt jt. Kaubandusmessi avab president Lennart Meri.

Hetkel kuum