14. august 1996 kell 22:00

Forekspank lõpetab oma fondide tegevuse

Kapitali Kasvufondide ASi juhatuse esinaine Piret Koobas sõnas, et nii Swiss-GF kui ka Scan-Am, mis moodustati 1993. aastal, olid avatud investeerimisfondid ning nende fondide esimene tegevusaasta oli küllaltki edukas.

Scan-Ami osakuid suudeti müüa kaheksa miljoni ja Swiss-GFi osakuid enam kui nelja miljoni krooni eest, ilmselt tänu sellele, et fondide lubatud tulusus küündis alguses 40 protsendi piirimaile.

Scan-Ami fond tegi raha paigutamisel koostööd ühe Soome haldusfirmaga, mis paraku läks pankrotti.

Viimased tehingud tehti tänavu 29. märtsil, mil Swiss-GFi portfelli suurus oli 268 000 krooni ja Scan-Amil 1,17 miljonit krooni.

Tänavu kevadel tegi väärtpaberiamet ettekirjutuse, milles osutati sellele, et investeerimisfondide depoopangal ei tohi olla olulist osalust fondides. See oli ka ajendiks, miks Kapitali Kasvufondide ASi aktsionäride üldkoosolek tegi juunis otsuse aktsiaselts ning koos sellega ka mõlemad fondid likvideerida.

Oktoobris möödub likvideerimisteate avaldamisest neli kuud, mille jooksul võivad võlausaldajad oma pretensioone esitada.

Piret Koobas ütles, et 99 protsenti investeeringutest on juba praegu välja makstud. Samas ta viitas väärtpaberiameti kummalisele tegevusele. Nimelt oli Forekspank saanud teate selle kohta, et fondide haldajale on siiski tegevuslitsents antud, alles siis, kui see litsents taheti juba ära võtta.

Hetkel kuum