• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Makarov loodab kohtuvälisele lahendile

  Reedel teatas Hugo Peterson, et seoses Makarov Muusik Managemendi (MMM) pankrotiasjaga on viimastel päevadel ilmnenud uusi asjaolusid. Tema sõnul venitasid MMMi esindajad täiendavate andmete esitamisega kuni viimase hetkeni ja enne kavandatud kohtuistungit esitatud andmed erinesid varem esitatutest oluliselt.
  Peterson ei soovinud enne 20. septembril toimuvat kohtuistungit midagi täpsemalt kommenteerida.
  MMMi esindav vandeadvokaat Maria Mägi ei osanud öelda, kas kohtuistungi toimumise korral oleks MMMi pankrot reedel välja kuulutatud või mitte. «Me ei tea midagi ajutise pankrotihalduri poolt viimasel ajal kogutud andmetest, seega ei oska ma öelda, milleni tema on jõudnud,» kommenteeris ta.
  Mägi ütles, et MMMi osanik Jüri Makarov on alustanud läbirääkimisi pankrotiavalduse esitanud Tallinna haigekassaga üle 1,7 miljoni krooni kasvanud võla tasumise üle. «Need läbirääkimised on alles algstaadiumis, kuid ei ole välistatud kohtuvälise lahendi leidmise võimalus,» kinnitas Mägi. «Kui ei peetaks silmas, et võib toimuda pankroti raugemine, poleks läbirääkimisi alustatud.»
  Mägi tunnistas, et MMMi pankrotiprotsessi võib mõjutada ka Makarovi Telekommunikatsioonide ASi pankroti väljakuulutamine eelmisel nädalal. Makarovi Telekommunikatsioonide pankrotihalduri Milvi Suursaare andmetel oli firma MMMile võlgu ligi kuus miljonit krooni.
  Tallinna haigekassa direktor Eve Karmo ütles reedel, et eelmisel päeval oli Jüri Makarov helistanud ja lubanud mitmendat korda MMMi võla tasuda. «Mingit reaalset lahendust ta ei ole pakkunud, tema jutt koosnes sõnadest ehk, kui, võib-olla,» rääkis Karmo. «Mina soovitasin tal teha oma võimalused kohtule teatavaks.»
  Karmo kinnitas, et Tallinna haigekassa jääb oma nõudmiste juurde. «Kui ma õigesti aru sain, kavatseb ta oma firma kellelegi maha müüa,» rääkis Karmo Makarovi plaanidest leida raha võla tasumiseks.
  «Teine jutt, mida ta rääkis, oli see, et teised firmad on talle võlgu ja kui nemad oma võla ära maksavad, maksab tema meile,» jätkas Karmo. «Kolmanda variandina pakkus ta välja, et maksab põhivõla ära ja viivise unustame.»
  «Seda teed ei ole võimalik iialgi minna ja ma ei tahagi, sest tegemist on riigimaksuga ja need asjad peavad käima rangete mängureeglite järgi,» kommenteerisMakarovi ettepanekut Tallinna haigekassa direktor.
  Maria Mägi ei olnud kursis Jüri Makarovi plaaniga MMMi aktsiaid müüa. «Seda oleks kindlasti võimalik teha, kuid vaevalt keegi hakkaks seda nüüd nii väga ostma,» lausus ta. Jüri Makarovit ennast reedel kätte saada ei õnnestunud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.