17. september 1996 kell 22:00

Hansa Liising läheb Leetu

Hansapanga juhatuse esimees Jüri Mõis rääkis, et Hansapanga tütarfirma Hansa Liising alustas ka Lätis tegevust enne, kui Hansapank endale tütarpanga ostis. Hansa Liising asutas tütarfirma Lätis eelmise aasta augustis, Hansapank ostis Deutsch-Lettische Banki käesoleva aasta juunis.

Küsimusele, kas ka Hansapank Leetu läheb, vastas Mõis, et see oleks panga soov. «Aga Rain Lõhmus (Hansapanga juhatuse aseesimees -- toim) arvab, et Leedus pole ostmisväärilist panka,» märkis Mõis.

Hansa Liisingu juhatuse esimees Mart Tooming lausus, et seni on Leedus tegutsenud emafirma. Hansa Liisingu tütarfirma Hansa Liisingas UAB on täielikult Hansa Liisingule kuuluv aktsiaselts. Hansa Liisingu Läti ja Leedu portfell koosneb praegu ainult liisingtehingutest, faktooringut kavatseb Hansa Liising Lätis ja Leedus pakkuma hakata alates järgmise aasta algusest.

Jüri Mõis rääkis, et liisingutegevus on suhteliselt riskivaba ja sellega saab edukalt tegeleda ka arenevatel turgudel, kus laenu andmisel võib olla raskusi raha tagasisaamisega.

Hansa Liisingu bilansimaht on praegu ligi 900 miljonit krooni. Lätis tegutseva Hansa Liisingu tütarfirma bilansimaht on 50 miljonit krooni. Hansa Liisingu turuosa Eestis on umbes 60 protsenti.

Hetkel kuum