23. september 1996 kell 22:00

Soomes võib alati usaldada Sokose hotelle

Helsingis hotelli valides peaks ärireisija vähem usaldama traditsioonilist tärnide klassifikatsiooni, kuna viimasest hindamisest on möödunud hulk aastaid. Nii peaks Estraveli andmeil olema Helsingis vaid kuni viis viietärnihotelli, ülejäänud vastavad tegelikkuses nelja tärni nõuetele.

Soliidse hotelli leidmisel tuleks meeles pidada, et väga hea hotell letihinnale suurt soodustust ei anna ning alla 500 marka maksev nelja- või viietärnihotell ei pruugi vastata oodatud tasemele.

Äriklient võib alati loota rahvusvaheliselt tunnustatud hotellikettide esindajaile. Lisaks neile on Soomes usaldusväärne ka näiteks Sokose hotellikett. Soodustariifide näitena saab Estraveli kaudu broneerides hinnaalandust Intercontinentali üheses toas 620 marka, kaheses toas 510 marka. Klaus Kurkis võib saada ühese toa 418 marka odavamalt, kahese toa 534 marka odavamalt. Merihotellis on hinnasoodustus vastavalt 165 marka ja 120 marka.

Soomes kuulub Hostelling Internationali ketti 150 noortehotelli, millest kuus asub Helsingis. Üheteistkümnes hostelis on koguni suitsusaun, ülejäänutes kindlasti tavaline saun, mis mujal maailmas on hostelite puhul haruldane.

Sõltuvalt asukohast maksab öö noortehotellis 45--150 marka, vahel tuleb linade eest maksta lisaks 25 marka.

Hetkel kuum