Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Lühiuudised

    Eesti arvutitootja ASi Microlink turuosa Balti maade arvutiturul on Dataquesti viimase turu-uuringu järgi 11,7%, ütles firma müügidirektor Janek Oblikas.
    Dataquesti andmed näitavad, et Microlink oli 1995. aastal Balti riikides enim arvuteid müünud firma. Microlink edestas suuruselt järgmist arvutifirmat, kelleks osutus IBM, kahe protsendiga, ütles Oblikas.
    Kokku müüs Microlink Balti riikides 1995. aastal 4900 arvutit.
    Dataquest on maailma juhtivaid infotehnoloogiaalaste turu-uuringute ja konsultatsioonide pakkujaid. Käesolev uurimus oli Oblikase sõnul esimene ametlik kogu Balti maade arvutiturgu hõlmav turu-uurimus. BNS
    Neljapäeval uut Tallinna ja Helsingi vahel sõitma hakkavat parvlaeva Meloodia esitlenud Tallink kavatseb selle aasta lõpuks kahjumist välja tulla.
    Tallinki kaubamärgi all opereeriva ASi Hansatee rahandusdirektor Sergei Tebel ütles augustis, et ettevõte oli esimesel poolaastal kahjumis.
    Kommenteerides Tallinki positsiooni Tallinna ja Helsingi vahelisel liinil pärast Meloodia turuletulekut, märkis Tallinki turundusdirektor Hannes Saarsoo, et üle pika aja on hommikupoolikul võimalik suure laevaga Tallinnast Helsingisse sõita.
    Saarsoo lisas, et uuel laeval peaks teenindustase olema kõige kõrgem, mis Tallinki laevadel on olnud.
    Sel aastal loodab Tallink Saarsoo sõnul teenindada kokku 1,6 miljonit reisijat.
    AS Hansatee plaanib tänavu aastakäibeks miljard krooni. BNS
    Isamaaliidu hinnangul on valitsuse koostatud järgmise aasta riigieelarve tasakaalust väljas, mis põhjustab kogu Eesti majanduselus suuri tagasilööke.
    «Eelarveprojekti on planeeritud sisse tulud, mis väga suure tõenäosusega ei laeku,» ütles Isamaaliidu esimees Toivo Jürgenson eile ajakirjanikele.
    Endine majandusminister märkis, et lisatulu tahab valitsus saada kütuseaktsiisi tõstmisega, kuid samas on juba sel aastal kütuseaktsiisi alalaekumiseks prognoositud 200 miljonit krooni.
    «Kütuseaktsiisi tõstmine on lühinägelik, sest samas suurendab see otsus salakaubanduse osatähtsust,» kritiseeris Jürgenson valitsusliitu. BNS
    1997. aasta riigieelarve projektis on Eesti Televisioonile (ETV) ja Eesti Raadiole (ER) eraldatavad rahasummad jäänud käesoleva aastaga võrreldes samaks. ETV peadirektor Hagi Shein ütles, et see on tõsine tagasilöök.
    Kevadel aktsepteeris ringhäälingu nõukogu ETV taotlust saada riigieelarvest 85 miljonit krooni. Sheini sõnul oleks see optimaalne summa, mis tagaks riigitelevisiooni normaalse arengu. Järgmise aasta riigieelarve projektis on ETV-le ette nähtud 70 975 000 krooni.
    Eesti Raadio küsis algselt riigieelarvest 83 mln krooni, kuid riigikogusse jõudnud eelarveprojekti järgi eraldatakse ERile 1997. aastaks 63 400 000 krooni. ETA
    AS Pärnu Sadam sõlmis eellepingu Peterburi sadamaga jäämurdja rentimiseks eelolevaks talveks.
    Veel ei saa rääkida lõplikult vormistatud lepingust, sest jäämurdja töö on lubatud kinni maksta riigieelarvest, ütles Pärnu Postimehele Pärnu Sadama direktor Peeter Volkov. ETA
    Eesti orienteerumisliidu algatusel ning Eesti Kultuurkapitali ja kaardikirjastuse E.O.Map toetusel käivitus projekt «100 koolikaarti».
    Käesoleva ja järgmise aasta jooksul trükitakse selle projekti raames vähemalt 100 Eestimaa koolimaja ümbruse kaardid. Tänaseks on valmis kümmekonna kooli kaart.
    «Meie eesmärk on koolidele odava ja hea õppematerjali valmistamine, projekti kogumaksumuseks kujuneb ligi pool miljonit krooni,» ütles Eesti kaardikoja juhatuse liige Vello Solna. Iga kool saab õpilaste arvust lähtuvalt 1000--2000 kaarti. ÄP
    Iru silla ehitustööd on jõudnud lõpusirgele ning ilmselt avatakse sild autoliikluseks tuleva nädala keskel, ütles eile Tallinna teedevalitsuse peainsener Mikk Pääru.
    Ta märkis, et praeguseks on silla alt juba eemaldatud ajutised toed ning paigaldatud on ka hüdroisolatsioon. Hetkel käib täie hooga viimaste asfaldikihtide paigaldamine, samuti asetatakse kohale teeäärseid piirdeid ja sillakäsipuid ning tehakse heakorrastustöid.
    Pääru tõdes, et kuna hetkel viibivad sillal rasked veoautod asfaldikoormatega ja asfaldilaotur, siis võib juba praegu öelda, et oma põhiosas on sillaehitustööd õnnestunud. ETA
    Eesti kooskõlastab järgmise nädala alguseks suuremaid elektrijaamu hõlmava koostöölepingu projekti vastavalt USA energeetikafirma NR Generating International B.V. (NRGen) esitatud märkustele ja parandustele.
    Eesti esitas NRGenile koostöölepingu projekti, mis näeb ette elektrijaamade andmise loodavale ühisfirmale, septembri alguses.
    RE Eesti Energia haldusnõukogu esimees Arvo Niitenberg ütles eile, et ameeriklased saatsid Eesti poole koostatud projektile hulga täiendus- ja parandusettepanekuid.
    Eesti pool kinnitab Niitenbergi sõnul lõpliku lepinguprojekti esmaspäeval või teisipäeval.
    Valitsusel on kavas erastada 50 protsenti Balti soojuselektrijaamast ja Eesti elektrijaamast. BNS
    Konsultatsioonifirma SIAR Bossard Eesti eesotsas Jaak Leimanniga alustas koostöös kohaliku omavalitsuse ja majandusministeeriumiga Võhma linna edasise arengu kava väljatöötamist.
    SIAR Bossardi partner Jaak Leimann ütles, et nõupidamistel on leitud esimesed võimalikud variandid uute töökohtade loomiseks Võhmas.
    Kevadel pankrotistunud lihakombinaadis töötas üle 360 inimese, mis moodustab kolmandiku Võhma töövõimelisest elanikkonnast. BNS
    Täna kirjutavad Soome sotsiaal- ja tervishoiuminister Sinikka Mönkäre ja Eesti sotsiaalminister Toomas Vilosius alla sotsiaalkindlustuslepingule, mille eesmärk on sotsiaalsete garantiide andmine isikutele, kes elavad, töötavad või viibivad ajutiselt teise lepingupoole territooriumil.
    Leping määrab õigused raviteenusele, töötustoetusele ja peretoetusele põhimõttel, et inimesel, kes viibib teise lepingupoole territooriumil, ei kaoks õigus hüvitistele ja ta ei saaks hüvitisi mõlemalt lepingupoolelt üheaegselt.
    Sarnane leping on Eestil sõlmitud Läti ja Leeduga. Rootsiga on Eestil leping, mis kindlustab vältimatu arstiabi. ÄP EL konsulteerib piiripunktide toetamist
    Oktoobris luuakse Euroopa Liidu komisjoni tellimusel Eestisse projektijuhtimise keskus, mille eesmärk on piiriületamispunktide väljaarendamise ja Phare rahalise abi jaotamisüksuse loomine.
    Rahandusministeeriumi peaspetsialisti Lembit Talli sõnul võitis ELi korraldatud rahvusvahelise konkursi Belgia konsultatsioonifirma. Keskuse projektijuhiks valiti Lembit Talli. Praegu korraldab EL konkursi konsultandi leidmiseks Euroopa Liidu liikmesriikidest.
    Talli sõnutsi on keskuse rahastajaks ELi komisjon, kui palju on selleks raha eraldatud ei tahtnud ta avalikustada. Tema sõnutsi on projektijuhtimis keskusel perspektiivi 5--6 aastaks. ÄP
    Eesti Mobiiltelefon (EMT) alandab 1. oktoobrist NMT 450 võrgusisese kõne hinda 10 protsendi võrra.
    EMT teatas, et NMT 450 võrgusisese kõneminuti maksumus on endise 4,60 krooni asemel 4,15 krooni koos käibemaksuga. Soodustariif on 3,50 krooni asemel 3,15 krooni koos käibemaksuga.
    EMT turundusdirektori Urmas Kõivu sõnul tähendab kõne hinna alandamine seda, et alates 1. oktoobrist on NMT-lt helistamine odavam kui GSM-ilt.
    EMT teatel hõlmab NMT 450 võrk territooriumi, millel elab üle 90% Eesti elanikest. BNS
  • Hetkel kuum
Paul Künnap: Soome ja Rootsi võidujooks terase pärast annab Eestile õppetunde
Rohepöördest tingitud tööstuse ümberorienteerumise ja ka ümberpaiknemise ajaaken ei ole lõputu. Kes esimesena suudab vajalikud investeeringud teha ja enda juurde meelitada, on järgnevateks kümnenditeks võitja, kirjutab värske näite põhjal advokaadibüroo Sorainen partner Paul Künnap.
Rohepöördest tingitud tööstuse ümberorienteerumise ja ka ümberpaiknemise ajaaken ei ole lõputu. Kes esimesena suudab vajalikud investeeringud teha ja enda juurde meelitada, on järgnevateks kümnenditeks võitja, kirjutab värske näite põhjal advokaadibüroo Sorainen partner Paul Künnap.
Balti aktsiad jätkasid tõusulainel
Neljapäeval sai sel nädalal alanud Balti aktsiate tõus jätku, kui Balti koondindeks Baltic Benchmark kerkis 0,36%.
Neljapäeval sai sel nädalal alanud Balti aktsiate tõus jätku, kui Balti koondindeks Baltic Benchmark kerkis 0,36%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Teabevara on nagu ülikool
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Taastuvelektri toodang näitas aasta alguses kasvu
Eesti elektrijaamad tootsid esimeses kvartalis taastuvelektrit 791 gigavatt-tundi ehk 17 protsendi võrra rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.
Eesti elektrijaamad tootsid esimeses kvartalis taastuvelektrit 791 gigavatt-tundi ehk 17 protsendi võrra rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.
Raadiohommikus: tippjuhtide värbamine, noorte palk ja börsitulemusi
Neljapäeva hommikuprogrammis tuleb juttu tippjuhtide värbamisest, noorte palgaootusest ning mitme börsifirma tulemustest.
Neljapäeva hommikuprogrammis tuleb juttu tippjuhtide värbamisest, noorte palgaootusest ning mitme börsifirma tulemustest.