• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dvigateli ostjaks on valitud taas AS Diamark

  Erastamisagentuuri (EEA) avalike suhete juht Marko Kadanik ütles, et Dvigateli erastamine vaadati läbi lähtuvalt Tallinna ringkonnakohtu otsusest, mis tunnistas erastamiskonkursil Diamarki võidu seadusevastaseks.
  Kadaniku sõnul lükkas EEA nõukogu konkureeriva, ASi Oksept pakkumuse kui ebasobiva tagasi ja valis taas välja ASi Diamark oma.
  Oksepti juhatuse esimees Viktor Saarestik lausus eile, et ta ei ole EEA nõukogu otsust veel näinud ega oska seda seetõttu ka kommenteerida. Samas lisas ta, et teda huvitab Oksepti esindajana, millistel põhjustel nende pak-kumus tagasi lükati. Saarestik märkis, et EEA ei ole tänini vastanud Oksepti palvele põhjendada oma eelmist otsust. Ta avaldas lootust, et EEA annab vähemalt nüüd mingi seletuse, miks tunnistati Diamarki pakkumus paremaks.
  Dvigateli erastamiskonkursil osalenud AS Oksept esitas EEA nõukogu otsuse peale kaebuse 3. jaanuaril. Tallinna halduskohus jättis 8. märtsil kaebuse rahuldamata, leides, et EEA nõukogule ei esitatud Oksepti pakkumuse kohta moonutatud andmeid, nagu väideti kaebuses.
  Ringkonnakohus tühistas 25. juunil halduskohtu otsuse ja tunnistas EEA nõukogu 29.11.95 otsuse Diamarki võitjaks kuulutamise kohta seadusevastaseks. EEA kaebust ei võtnud riigikohtu loakogu menetlusse ja nii jõustus ringkonnakohtu otsus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: ebanormaalsusest saab valulik normaalsus
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Rõtovi ja Siimanni vihjed Toomase eelmiselt konverentsilt osutusid edukaks
Eelmisel investor Toomase konverentsilt Äripäeva peadirektori Igor Rõtovi ning TalTechi finantsaruannete analüüsi õppejõu Paavo Siimanni jagatud aktsiavihjed tõid soovitusi järginud investoritele enamiku ideede puhul korraliku tootluse.
Eelmisel investor Toomase konverentsilt Äripäeva peadirektori Igor Rõtovi ning TalTechi finantsaruannete analüüsi õppejõu Paavo Siimanni jagatud aktsiavihjed tõid soovitusi järginud investoritele enamiku ideede puhul korraliku tootluse.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
Eesti Pagar vaidleb krooniajal saadud euroraha pärast tänini
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.