9. oktoober 1996 kell 22:00

Dvigateli ostjaks on valitud taas AS Diamark

Erastamisagentuuri (EEA) avalike suhete juht Marko Kadanik ütles, et Dvigateli erastamine vaadati läbi lähtuvalt Tallinna ringkonnakohtu otsusest, mis tunnistas erastamiskonkursil Diamarki võidu seadusevastaseks.

Kadaniku sõnul lükkas EEA nõukogu konkureeriva, ASi Oksept pakkumuse kui ebasobiva tagasi ja valis taas välja ASi Diamark oma.

Oksepti juhatuse esimees Viktor Saarestik lausus eile, et ta ei ole EEA nõukogu otsust veel näinud ega oska seda seetõttu ka kommenteerida. Samas lisas ta, et teda huvitab Oksepti esindajana, millistel põhjustel nende pak-kumus tagasi lükati. Saarestik märkis, et EEA ei ole tänini vastanud Oksepti palvele põhjendada oma eelmist otsust. Ta avaldas lootust, et EEA annab vähemalt nüüd mingi seletuse, miks tunnistati Diamarki pakkumus paremaks.

Dvigateli erastamiskonkursil osalenud AS Oksept esitas EEA nõukogu otsuse peale kaebuse 3. jaanuaril. Tallinna halduskohus jättis 8. märtsil kaebuse rahuldamata, leides, et EEA nõukogule ei esitatud Oksepti pakkumuse kohta moonutatud andmeid, nagu väideti kaebuses.

Ringkonnakohus tühistas 25. juunil halduskohtu otsuse ja tunnistas EEA nõukogu 29.11.95 otsuse Diamarki võitjaks kuulutamise kohta seadusevastaseks. EEA kaebust ei võtnud riigikohtu loakogu menetlusse ja nii jõustus ringkonnakohtu otsus.

Hetkel kuum