Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigikogu tahab võidelda korruptsiooniga

  Riigikogu õiguskomisjoni esimehe Daimar Liivi sõnul on korruptsioonivastase seaduse põhiidee riigi ametiisikute majandushuvide avalikustamine ja selge kontrolli omamine nende majandushuvide üle: «Kes, kellele ja kuidas majanduslike huvide deklaratsiooni esitab ning kes teostab selle üle kontrolli.»
  Seadus peab sätestama korruptsiooni vältimise ja korruptsiooniga seotud isikute vastutuselevõtmise alused.
  Tõnisson märkis, et siin ei saa Eesti võtta malli Lääne-Euroopast, kus toimib nii moraal kui eetika, mistõttu meie seadus peaks olema väga konkreetne. Praegune seaduseelnõu seda ei ole. Vastupidiselt leidis Liiv, et valitsuse esitatud seadus on liiga detailidesse laskuv.
  «Mis on näiteks korruptsioonikahtlus ja kellel see võib tekkida,» päris reformierakondlane Rein Voog.
  Justiitsminister Paul Varul nentis, et seaduses on palju üldisi termineid ning konkreetsete piiride määratlemine on sageli raske. Nii keelab seadus ametisikul kingituse vastuvõtmise, kuid tema naisel mitte.
  Arvo Sirendi maaliidust nentis, et lõplikku korruptsiooniseadust ei olegi ilmselt võimalik valmis teha, kuna elu ise annab üha uusi võimalusi.
  Kõige suuremat diskussiooni tekitas nende punktide loetelu, mida ametiisik peab esitama oma majanduslike huvide deklaratsioonis.
  «Suvila Hawaiil tuleb deklareerida, pangakontodel olevat summat mitte,» ei olnud Jaanus Männik maarahva erakonnast rahul justiitsministri väitega, et viimasel puhul on tegemist pangasaladusega. Lembit Arro maaliidust ei pidanud loogiliseks, et kui tuleb deklareerida oma võlgu pankadele, siis miks ei tule deklareerida kontol olevat raha.
  Kellel ja millistel puhkudel on õigus kontrollida ametiisiku pangakontot, on seaduseelnõus jäetud määratlemata. Varuli sõnul on see küsimus jäetud laiale ringile, kes peab otsustama, kellele ja millal kontrollõigused anda.
  Uno Mereste reformierakonnast sõnas, et kuigi uue korruptsiooniseaduse vajadust põhjendatakse vajadusega parandada sõnastust, on see läinud palju hullemaks. Riigikogu õiguskomisjoni ettepanekul jäi muudatusettepanekute esitamise tähtajaks 14. oktoober.
 • Hetkel kuum
Liina Maria Lepik: eestlase konflikt – muudkui kripeldab, kuigi teised imetlevad
Meie kogemused ja maailma muutvad edukad katsetused on inspiratsiooniks paljudele. Väiksus ei ole meie nõrkus, vaid tugevus, kirjutab ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse rahvusvaheliste teenuste juht Liina Maria Lepik.
Meie kogemused ja maailma muutvad edukad katsetused on inspiratsiooniks paljudele. Väiksus ei ole meie nõrkus, vaid tugevus, kirjutab ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse rahvusvaheliste teenuste juht Liina Maria Lepik.
Investor Toomas sai tunnustuse koos teiste rahatarkuse eestvedajatega
Äripäeva loodud investor Toomas sai Eesti Pangas tunnustuse rahatarkuse edendamise ja investorkogukonna kasvatamise eest.
Äripäeva loodud investor Toomas sai Eesti Pangas tunnustuse rahatarkuse edendamise ja investorkogukonna kasvatamise eest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: itaallasest talumees leidis Eestist naise ja hea ärivõimaluse
Tartu lähistel Nõo alevikus asub Viinamärdi talu, mille lõid itaallasest peremees Denis Pretto ja tema eestlannast abikaasa Annemari Polikarpus. Koos kasvatavad nad erilist Lacaune’i tõugu lambaid ja ajavad äri, millist keegi teine Eestis ei aja.
Tartu lähistel Nõo alevikus asub Viinamärdi talu, mille lõid itaallasest peremees Denis Pretto ja tema eestlannast abikaasa Annemari Polikarpus. Koos kasvatavad nad erilist Lacaune’i tõugu lambaid ja ajavad äri, millist keegi teine Eestis ei aja.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Mudel, mis toob sinu muudatuste edu seitse korda lähemale
Kas sinu ettevõtte muudatused kukuvad läbi tehniliste komplikatsioonide või eesmärkide mittesaavutamise pärast? Miks on täna keeruline muudatusi juhtida? Äripäeva Juhtimiskooli raadiosaade pakub vastuseid!
Kas sinu ettevõtte muudatused kukuvad läbi tehniliste komplikatsioonide või eesmärkide mittesaavutamise pärast? Miks on täna keeruline muudatusi juhtida? Äripäeva Juhtimiskooli raadiosaade pakub vastuseid!
Jätkusuutlikkuse ekspert: kestlikkusteabe aruandlus on see, millega ka ise maadleme
Eeldada, et rohetooted oleksid kohe konkurentsivõimelised ja ka hinna mõttes konkurentsivõimelised, ongi ennatlik, kinnitab ärikinnisvara saates „Kinnisvaratund“ Swedbanki ettevõtete panganduse jätkusuutlikkuse valdkonna juht Mihkel Tamm.
Eeldada, et rohetooted oleksid kohe konkurentsivõimelised ja ka hinna mõttes konkurentsivõimelised, ongi ennatlik, kinnitab ärikinnisvara saates „Kinnisvaratund“ Swedbanki ettevõtete panganduse jätkusuutlikkuse valdkonna juht Mihkel Tamm.
Rehvimüüja: inimesed on sel aastal laisad rehvide vahetajad
Kevadine rehvivahetuse hooaeg on veninud, küsimus on miks?
Kevadine rehvivahetuse hooaeg on veninud, küsimus on miks?
Valitsus saadab lisaeelarve parlamenti uuel nädalal
Sel nädalal kokkulepitud negatiivse lisaeelarve eelnõu peab valmis saama ja riigikokku saadetama uuel nädalal.
Sel nädalal kokkulepitud negatiivse lisaeelarve eelnõu peab valmis saama ja riigikokku saadetama uuel nädalal.
Riigikassa kavatseb osa riigi kriisivarudest börsile paigutada
Praegu ainult võlakirjadesse raha paigutav stabiliseerimisreserv saab võimaluse panna osa rahast maailma indeksifondidesse.
Praegu ainult võlakirjadesse raha paigutav stabiliseerimisreserv saab võimaluse panna osa rahast maailma indeksifondidesse.