• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Taani Kuningriigi alamad naudivad heaolubuumi

  Arvudes väljendub see sisemajanduse kogutoodangu 12,5protsendilises kasvus (püsihindades mõõdetuna) ajavahemikus 1994. kuni tuleva aastani. Heaolu kasvust kõnelevad ka tungil restoranid, kodumasinaid müüvate kaupluste suur külastatavus ning rahvast täis reisibürood. Taani ajalehed nimetavad toimuvat tõusulaineks, mille puudub pretsedent riigi ajaloos.
  Taani pensionikassad on täidetud, kogutud pensionivara on täna niisama suur kui Taani rahvuslik kogutoodang. Enam kui 2,2 miljonit taanlast omab aktsiaid või obligatsioone ning pangahoiused on kõrged. Keskmisel taani perekonnal on väärtpaberitesse või panka paigutatud ligikaudu 150 000 Eesti krooni.
  Alates 1985. aastast on pidevalt suurenenud elanikel kulutada oleva raha hulk ning selle asemel, et võlgu elada, nagu oli kombeks kaheksakümnendatel aastatel, maksavad taanlased tarbekaupade eest sularahas. Taani majandusministeeriumi andmetel ulatub Taani keskmise perekonna vara 900 000 Eesti kroonini.
  Tõusutrend on märgatav ka Taani tööstuses. 1995. aastal suurenesid Taani suuremate tööstuskontsernide puhaskasumid 30 protsendi võrra ning tõus jätkub ka sel aastal. Seejärel, kui majanduskriisi haare 1993. aasta sügisel lõtvuma hakkas, on tööd leidnud 100 000 taanlast. Vahest on see põhjus, miks Taani tänavatel sõidab nüüd 150 000 sõiduautot rohkem kui viis aastat tagasi ning plahvatuslikult on suurenenud mobiiltelefonide, personaalarvutite ning videokaamerate turg.
  Taanlane elab oma majas. Maailmas ei ole teist riiki, kus enam kui pool elanikkonnast elab oma majas ning ühe inimese kohta oleks nii palju ruutmeetreid põrandapinda. DN
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Alexander Elder hoiatas Toomase konverentsil pullituru lõpu eest
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.