• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rekordid Londonist

  Eelmise nädala lõppu ja käesoleva algust on ilmestanud väärismetallide hindade pidev langus. 21. novembri pärastlõunane kulla fiksing oli viimase kahekümne kuu madalaim, 377 dollarit untsist. Eile hommikul fikseeriti see 372 dollaril, mis on viimase kahe ja poole aasta madalaim. Diilerid väidavad, et kerkinud aktsiate ja dollari hinnad on investorite huvi väärismetallide vastu kaotanud. Turg on viimasel ajal olnud närviline ka võimaliku müügi tõttu Euroopa keskpankade ja IMFi poolt, lisaks on Venemaa valitsus lubanud suurendada kulla eksporti. Plaatina fikseeriti eile hommikul tasemel 374,25 USD/oz, mis on madalaim alates 6. detsembrist 1993. a ja pallaadium 114,25 USD/oz, madalaim alates 7. detsembrist 1993. Teade, et Jaapan importis oktoobris 28,8% plaatina ja 26,9% pallaadiumi vähem kui 1995. a oktoobris, põhjustas seal väärismetallide intensiivse müügi. Hõbeda hinnaks fikseeriti eile 20 kuu madalaim, 4,74 USD/oz.
  Vase hind tõusis teisipäeval kõrgeimale tasemele pärast juunis aset leidnud Sumitomo skandaali. Oktoobrist saadik on vase hinnad, kursivahed ja laoseisud kujundanud turu äärmiselt ebastabiilseks. Madal laoseis (90 050 t esmaspäeval oli viimase 61/4 aasta madalaim) Londoni metallibörsil on põhjustanud cash-preemiate kerkimise kolme kuu futuurhinna suhtes. Kolmapäeval ulatusid preemiad 275 USD/t (esmaspäeval vaid 175 dollarit).
  Teade, et Iraan võib peatselt eksportida naftat, langetas teisipäeval selle hinna rahvusvahelisel naftabörsil Londonis jälle alla 23 dollari barrelist. Iraani saadik ÜRO juures arvas, et eksportimist alustatakse juba detsembris, kuid analüütikud on valdavalt seda meelt, et tõenäoliselt ei juhtu see enne veebruari ja toornafta üldine defitsiit absorbeerib turule saabuva koguse kiiresti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Aasia turud kauplesid eri suundades Hiina majanduskasv 4%
Aasia aktsiaturud kauplesid esmaspäeval eri suundades, täna ilmusid ka Hiina jaemüüginumbrid, mis andsid aimu, kui suurt mõju avaldavad koroonaviiruse piirangud tarbimiskulutustele, mis pani Pekingi ka rahapoliitikat lõdvendama, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud kauplesid esmaspäeval eri suundades, täna ilmusid ka Hiina jaemüüginumbrid, mis andsid aimu, kui suurt mõju avaldavad koroonaviiruse piirangud tarbimiskulutustele, mis pani Pekingi ka rahapoliitikat lõdvendama, vahendab Reuters.
Vilepuhuja märtri rollist välja tõstmine toob ettevõtjatele uusi kohustusi
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
„Kartke ja oodake halvimat“: häkkerid ründasid Ukraina riigi veebi