6. veebruar 1997 kell 22:00

Klaipeda kohus vabastas arestitud kalalaeva

Kahest Klaipeda sadamas kinnipeetud Vene kalalaevast, mis väidetavalt kuuluvad pankrotistunud Eesti ühistule Majak, on üks vabaks lastud, teine aga endiselt arestitud. Sellise otsuse tegi poolte kokkuleppel Klaipeda linnakohus.

Klaipedas remondis olnud laevad Melkovo ja Zavidovo, mis on registreeritud Murmanskis ja kuuluvad dokumentide järgi ASile Nord K, arestiti Majaki palvel Klaipeda jaoskonnakohtu sanktsiooniga Tallinna linnakohtu otsuse alusel.

Tallinna kohus tunnistas varem Paljassaare ja Pirita nime all sõitnud laevade müügitehingud, mille tegi laevade tegelik omanik ühistu Majak, kehtetuks.

Laevu otsiti taga poolteist aastat, sealhulgas ka Interpoli kaudu. Laevade arestimise otsus tehti Balti riikide kolmepoolse lepingu alusel.

Murmanski AS Nord K nõudis arestitud aluste vabastamist. Kohtuliku arutelu käigus jõudsid pooled kokkuleppele vaid remondist välja tulnud Melkovo vabastamises. Zavidovo saatus otsustatakse pärast laevade kuuluvuse täiendavat väljaselgitamist Tallinna kohtus. INTERFAX-BNS

Hetkel kuum