Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  KPMG Estonia audiitorid tegid ERA Pangale märkuse

  Vannutatud audiitorid Andres Root ja Taivo Epner märkisid oma otsuses, et investeeringut tütarettevõttesse Eesti Päevalehe Kirjastus ei ole arvestatud kapitaliosaluse meetodil, kuna panga aastaaruande koostamise ajaks polnud Eesti Päevalehe Kirjastuse aastaaruanne valmis.
  ERA Panga pearaamatupidaja Peep Akkel kommenteeris BNSile, et pank müüs oma osaluse Eesti Päevalehes käesoleva aasta alguses 13,8 miljoni krooni eest, kajastades seda vastavalt raamatupidamisväärtusele.
  Taivo Epner ei soovinud ERA Panga osalust Eesti Päevalehe Kirjastuses ja viimase aktsiate müüki lähemalt kommenteerida. Ta väitis, et kõnealune tehing kuulub pangasaladuse valdkonda.
  Eesti Päevalehe ASi nõukogu liige Gunnar Kobin ütles, et ERA Pank ega mõni teine Andres Bergmanniga seotud firma pole olnud kunagi Eesti Päevalehe ASi osanik. Samas lisas ta, et kogu raha, mille Bergmanniga seotud firmad on kunagi Eesti Päevalehte paigutanud, on talle tagasi makstud. Kobini sõnul oli tegu mitme firmaga ning viimased tagasimaksed tehti Bergmannile selle aasta alguses.
  Eesti Päevalehe Kirjastuse AS asutati 1995. aasta mais ja ta arendas majandustegevust ainult paar kuud, kuni loodi Eesti Päevalehe AS. Viimane jätkas Eesti Päevalehe väljaandmist. Äriregistri andmetel pole Eesti Päevalehe ASi omanike nimekirjas ei ERA Panka ega ühtegi teist pangaga seotud ettevõtet alates eelmise aasta augustist.
  Eesti Päevalehe Kirjastuse omandisuhted tekitasid ajakirjanduses huvi juba eelmisel aastal seoses ASi Rahva Hääl pankrotiprotsessiga. Pankrotihaldur Igor Mihelson on esitanud Tallinna linnakohtule hagiavalduse Eesti Päevalehe Kirjastuse vastu seitsme miljoni krooni nõudes. Eesti Päevalehe Kirjastuse asutajad, ASi Petrotek omanikud Agu Kivimägi ja Marek Strandberg on kinnitanud kohtule, et Eesti Päevalehe Kirjastuse ASiga on Eesti Päevalehe kunagistest väljaandjatest seotud üksnes Andres Bergmann.
  Äripäevale teadaolevalt on pankrotihaldur Mihelson ja ERA Panga jurist sellel teemal mitu korda kokku saanud. Hagiavalduse esitamise Eesti Päevalehe Kirjastuse vastu tingis asjaolu, et Rahva Hääle vara kanditi omal ajal sellele firmale üle. Samasse kohta läks ka 90 protsendi ulatuses ERA Pangale ja ühele tema aktsionärile kuuluva ASi Hommikuleht vara.
  Äsja ilmunud ERA Panga aastaaruandes on AS Polaris-Vara nii panga aktsionäride kui tütarettevõtete nimistus. Äriseadustiku kohaselt ei tohi aga tütarettevõte märkida emaettevõtte aktsiaid.
  Taivo Epner ütles, et KPMG Estonia audiitorid panga aastaaruande kontrollimise käigus sellele tähelepanu ei pööranud. Ta märkis, et Eesti Pank on korduvalt kontrollinud nn puhverkapitali olemasolu ERA Pangas ja on siiani kontrolli tulemustega rahule jäänud.
  ERA Panga aktsiatest kuulub 37,2 protsenti ASile Pro Invest, 24,2 protsenti Saksamaal registreeritud firmale P.I. Investmentberatungs GmbH, 14,1 protsenti Andres Bergmannile, 13,5 protsenti ASile Polaris-Vara ja ligi 11 protsenti ASile Polaris-Elu. Polaris-Elu kuulub täielikult Polaris-Varale.
  KPMG Estonia partner Andres Root on öelnud, et ERA Panga emaettevõtte struktuur on tunduvalt keerulisem kui teistel pankadel. ERA Pangaga seotud kindustusseltse auditeeris aasta alguses firma Coopers & Lybrand.
 • Hetkel kuum
Eero Raun: õhuke riik on Eesti paratamatus, riigirahandus vajab tegevusauditit
Tänased riigirahanduse juhid ei püüagi ebaotstarbekaid kulutusi tuvastada, kirjutab ettevõtja Eero Raun (Parempoolsed).
Tänased riigirahanduse juhid ei püüagi ebaotstarbekaid kulutusi tuvastada, kirjutab ettevõtja Eero Raun (Parempoolsed).
Nädal Balti börsil lõppes positiivse noodiga
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Eesti parima juhi tiitli võitis ambitsioonikas IT-ettevõtja
Täna kuulutati Eesti parimaks juhiks IT-ettevõtja, OIXIO Groupi omanik ja juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Täna kuulutati Eesti parimaks juhiks IT-ettevõtja, OIXIO Groupi omanik ja juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Eksperdid leidsid Eesti konkurentsivõime hoidmisel viis murekohta
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Otseülekanne Pärnust: parim juht küsitleb mantlipärijaid
Täna selgub Pärnu juhtimiskonverentsil Eesti parim juht, Äripäeva PRO paketi omanikud saavad välja kuulutamisele eelnevast tippjuhtide aruteluringist osa otselülituse kaudu.
Täna selgub Pärnu juhtimiskonverentsil Eesti parim juht, Äripäeva PRO paketi omanikud saavad välja kuulutamisele eelnevast tippjuhtide aruteluringist osa otselülituse kaudu.
Koondamiste kõrval palkab mõni ettevõte sadu töötajaid. “Hea aeg laienemiseks”
Kui tööstus- ja ehitussektori raskuste mõjul paisus töötute arv esimeses kvartalis aastaga pea 20 000 võrra, siis mõned Eesti ettevõtjad on sama ajaga juurde palganud sadu inimesi.Tööpuudus kerkis esimeses kvartalis 7,8 protsendini. Viimati oli tööpuudus nii kõrge koroonaviiruse esimese laine ajal 2020. aastal, teatas Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Kui tööstus- ja ehitussektori raskuste mõjul paisus töötute arv esimeses kvartalis aastaga pea 20 000 võrra, siis mõned Eesti ettevõtjad on sama ajaga juurde palganud sadu inimesi.Tööpuudus kerkis esimeses kvartalis 7,8 protsendini. Viimati oli tööpuudus nii kõrge koroonaviiruse esimese laine ajal 2020. aastal, teatas Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.