• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  KPMG Estonia audiitorid tegid ERA Pangale märkuse

  Vannutatud audiitorid Andres Root ja Taivo Epner märkisid oma otsuses, et investeeringut tütarettevõttesse Eesti Päevalehe Kirjastus ei ole arvestatud kapitaliosaluse meetodil, kuna panga aastaaruande koostamise ajaks polnud Eesti Päevalehe Kirjastuse aastaaruanne valmis.
  ERA Panga pearaamatupidaja Peep Akkel kommenteeris BNSile, et pank müüs oma osaluse Eesti Päevalehes käesoleva aasta alguses 13,8 miljoni krooni eest, kajastades seda vastavalt raamatupidamisväärtusele.
  Taivo Epner ei soovinud ERA Panga osalust Eesti Päevalehe Kirjastuses ja viimase aktsiate müüki lähemalt kommenteerida. Ta väitis, et kõnealune tehing kuulub pangasaladuse valdkonda.
  Eesti Päevalehe ASi nõukogu liige Gunnar Kobin ütles, et ERA Pank ega mõni teine Andres Bergmanniga seotud firma pole olnud kunagi Eesti Päevalehe ASi osanik. Samas lisas ta, et kogu raha, mille Bergmanniga seotud firmad on kunagi Eesti Päevalehte paigutanud, on talle tagasi makstud. Kobini sõnul oli tegu mitme firmaga ning viimased tagasimaksed tehti Bergmannile selle aasta alguses.
  Eesti Päevalehe Kirjastuse AS asutati 1995. aasta mais ja ta arendas majandustegevust ainult paar kuud, kuni loodi Eesti Päevalehe AS. Viimane jätkas Eesti Päevalehe väljaandmist. Äriregistri andmetel pole Eesti Päevalehe ASi omanike nimekirjas ei ERA Panka ega ühtegi teist pangaga seotud ettevõtet alates eelmise aasta augustist.
  Eesti Päevalehe Kirjastuse omandisuhted tekitasid ajakirjanduses huvi juba eelmisel aastal seoses ASi Rahva Hääl pankrotiprotsessiga. Pankrotihaldur Igor Mihelson on esitanud Tallinna linnakohtule hagiavalduse Eesti Päevalehe Kirjastuse vastu seitsme miljoni krooni nõudes. Eesti Päevalehe Kirjastuse asutajad, ASi Petrotek omanikud Agu Kivimägi ja Marek Strandberg on kinnitanud kohtule, et Eesti Päevalehe Kirjastuse ASiga on Eesti Päevalehe kunagistest väljaandjatest seotud üksnes Andres Bergmann.
  Äripäevale teadaolevalt on pankrotihaldur Mihelson ja ERA Panga jurist sellel teemal mitu korda kokku saanud. Hagiavalduse esitamise Eesti Päevalehe Kirjastuse vastu tingis asjaolu, et Rahva Hääle vara kanditi omal ajal sellele firmale üle. Samasse kohta läks ka 90 protsendi ulatuses ERA Pangale ja ühele tema aktsionärile kuuluva ASi Hommikuleht vara.
  Äsja ilmunud ERA Panga aastaaruandes on AS Polaris-Vara nii panga aktsionäride kui tütarettevõtete nimistus. Äriseadustiku kohaselt ei tohi aga tütarettevõte märkida emaettevõtte aktsiaid.
  Taivo Epner ütles, et KPMG Estonia audiitorid panga aastaaruande kontrollimise käigus sellele tähelepanu ei pööranud. Ta märkis, et Eesti Pank on korduvalt kontrollinud nn puhverkapitali olemasolu ERA Pangas ja on siiani kontrolli tulemustega rahule jäänud.
  ERA Panga aktsiatest kuulub 37,2 protsenti ASile Pro Invest, 24,2 protsenti Saksamaal registreeritud firmale P.I. Investmentberatungs GmbH, 14,1 protsenti Andres Bergmannile, 13,5 protsenti ASile Polaris-Vara ja ligi 11 protsenti ASile Polaris-Elu. Polaris-Elu kuulub täielikult Polaris-Varale.
  KPMG Estonia partner Andres Root on öelnud, et ERA Panga emaettevõtte struktuur on tunduvalt keerulisem kui teistel pankadel. ERA Pangaga seotud kindustusseltse auditeeris aasta alguses firma Coopers & Lybrand.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.