12. juuni 1997 kell 22:00

Turul on tekkinud arvestatav ostuhuvi

Aktsiate hinnad Tallinna börsil kerkivad viimastel päevadel hooga, mida enne jaanipäeva vaevalt keegi oodata oskas. Eile tegi 14 börsisüsteemi aktsia baasil arvutatav ÄP üldindeks 1,56protsendise tõusu, 794,93 punktile. Maaklerid näevad tekkinud ostuhuvi taga kaua madalal püsinud hinnataset.

Päris huvitava võrdluse saab viimastel päevadel teha aga pankadevahelise rahaturu intressi Talibor ja väärtpaberituru vahel. Talibor langes sel nädalal rahapakkumise kiire tõusu tõttu ajaloo madalaimale tasemele. Kuna rahapakkumine on praegu suur, siis võib arvata, et mingi osa rahast liigub ka aktsiatesse. Võimalik, et pangad on otsustanud praegusel suhteliselt madalal hinnatasemel oma aktsiaportfelle suurendada. Raha liikumist väärtpaberiturule kinnitavad kasvõi viimaste päevade ülisuured käibed võlakirjaturul.

Suurema tähelepanu all olid ka eile peamiselt pangasektori aktsiad, moodustades börsisüsteemi kogukäibest 81,5%. ÄP pangasektori indeks tõusis eile 1,54%, 910,72 punktile.

Hetkel kuum