3. august 1997 kell 22:00

Leedu pangaaktsiad rühivad ülespoole

Riia börs sulgus reede õhtul nädalavahetuse eelses rahulikus kauplemises veidi allpool neljapäevast taset. Börsi päevakäive oli 57 000 latti (1,44 mln kr). Kuigi diilerite kinnitusel olid poolaasta tulemused oodatud tasemel või isegi paremad, ei näe nad börsi elavnemist enne suvise puhkuste perioodi lõppu.

Pärast poolaasta tulemus-te avalikustamist ligi 13protsendise hüppe teinud RTF aktsia andis reedel võidu käest. Hind fikseeriti neljapäevaga võrreldes 9% madalamal, 1,3 lati tasemel.

Vilniuse börsil jätkus reedel, hoolimata maaklerite prognoosidest, kahe suurema panga võidujooks. Hermise panga aktsia kerkis rekordilisele 250,2 liti tasemele ja Vilniause panga aktsia kordas 260 litiga eelmist rekordtaset. Ühe Eesti maakleri sõnul oli reedel Vilniuses pea võimatu midagi osta, sest müügihuvi oli väga tagasihoidlik.

Aktsiate hinnad Venemaa kauplemissüsteemis liikusid reedel vaikselt ülespoole. 22 aktsia baasil arvutatav RTS-indeks tegi päevaga 0,74protsendise tõusu 510,2 punktile. Suurema edasimineku tegid piirkondlikud energia- ja sideettevõtted. Analüütikud prognoosivad hinnatõsu jätkumist.

Hetkel kuum