19. august 1997 kell 22:00

KLM ja Braathens teevad liidu

Tekkiv lennufirmade liit on maailmas suuruselt teine SASi-Lufthansa-United Airlinesi järel ja sellel on enam kui 80 riigis 365 lennusihtpunkti. Braathensi eesmärk on lisada lende Põhjalas ja Põhja-Euroopas ning sel otstarbel sobib Amsterdami Schipoli lennujaam suurepäraselt tema tugipunktiks. Seni teeb Braathens lende kuude välisriiki ja Norras on tal 14 liini.

Varem on Braathensil koostöösuhted British Airwaysi, Finnairi, Mærski ja Transwedega. Braathensi tegevdirektor Erik Braathen kinnitas, et ta teeb kõik, et uusi ja vanu koostööpartnereid veelgi omavahel lähendada. Samas säilitab Braathens on sõltumatuse ja identiteedi ka pärast KLMiga liidu sõlmimist.

Euroopa reisilennuturust on KLMi käes 8%. Braathens, mille reisijate arv mullu oli 5,4 miljonit, lisab sellele vähem kui ühe protsendi.

Pärast seda, kui EL mullu lennundust liberaliseeris, on Skandinaavia lennundusturul seni domineerinud SAS üha suurema konkurentsisurve all. Nüüd siis tungib rahvusvahelisele turule Braathens, millele seni kuulus 50% Norra siselennuturust. DI-FT

Hetkel kuum