• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohvitootjate müügitulemus kahanes

  Tallinna kaubamaja toidukaupade osakonna ostujuhi Aure Talveri sõnul pole kohvi müük suvel kaubamajas oluliselt vähenenud, kuna hindu on suudetud hoida kevadisel tasemel.
  «Põhiliselt müüme praegu varudest, samuti teevad mitmed vahendajad sooduspakkumisi,» ütles Talver. «Hindade tõus lähitulevikus on aga vältimatu, sest ükskord saavad kõik varud otsa,» lisas ta.
  Nõmme Keskuse juhataja Ülle Lipp ütles, et kohvi läbimüük pole siiski suvel hinnatõusu tõttu oluliselt väiksemaks jäänud. «Tegelikult ei näegi tavatarbija kuigi suurt hinnatõusu, sest paljud vahendajad ja hulgimüüjad teevad praegu sooduspakkumisi,» lausus ta.
  Soome kohvitootja Eesti tütarfirma Meira Eesti OÜ müügijuhi Jaanus Verniku sõnul taandusid müügitulemused juulis võrreldes eelmiste kuudega poole võrra. Tema ütlusel on Meira kohvi hind alates selle aasta kevadest tõusnud keskmiselt ligi poole võrra. Kohvihinnad võivad veidi langeda sügisel, kui selgub, millised tulevad selleaastased kohvisaagid, sõnas Vernik.
  ASi Paulig Baltic müügidirektori Rainer Tammeti sõnul kahanes kohvi tarbimine juunis-juulis ligi 15 protsenti. Tarbimine vähenes ka sellepärast, et inimesed ostsid kevadel hinnatõusu hirmus endale suuremad kohvivarud, ütles Tammet. «Sügisel peaks aga tarbimine jälle suurenema, sest tarbijad on hinnaga siis juba harjunud,» lisas ta.
  Tammeti kinnitusel polnud müügi kahanemine tingitud mitte suvisest kohvi tarbimise vähenemisest, vaid ainult suurest hinnatõusust. Ei usu, et hind ka sügisel langeda võiks, sest kohvi nõudlus maailmaturul on pakkumisest suurem, ütles Tammet.
  Meira OY Eesti esinduse eelmise aasta käive oli 55 miljonit krooni, ka selleks aastaks planeerib ettevõte sarnast käivet.
  Eelmisel aastal oli Meira kohvide turuosa Eesti turul Emori andmetel 33 protsenti.
  ASi Paulig Baltic möödunud aasta netokäive oli veidi üle 100 miljoni krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.