• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elvex sai ISO sertifikaadi

  Elvexi peadirektor Andi Kasak ütles, et Saksa sertifitseerimisfirma Materialprüfungsamt Nordrhein-Westfalen sertifitseeris Elvexit kui autode esiklaaside tootjat.
  Elvexi kvaliteedijuht Tõnu Jõesaar selgitas, et Elvexile väljastatud sertifikaat ISO 9002 tõendab, et ettevõtte kvaliteedijuhtimise süsteem vastab rahvusvahelisele mudelile, mis hõlmab tootmist, paigaldamist ja teenindamist.
  Kasaku sõnul alustasid nad rahvusvahelise kvaliteeditunnistuse taotlemist 1995. aasta lõpus. «Elvex sertifitseeriti tänavu mais,» täpsustas Kasak. «Sertifikaadi saime kätte esmaspäeval.»
  «Meie turg nõuab ISO sertifikaati,» rääkis Kasak. «Töötame suuremal määral lääne turule. Muide, ka ida poolt ostjad on hakanud järjest tihedamini küsima ISO järele.»
  Kasaku sõnul annab ISO sertifikaat ettevõtte juhtkonnale kindlustunde, et risk eksida nõudmiste vastu, mida kliendid esitavad, on minimaalne. Kasak lisas, et rahvusvaheline kvaliteeditunnistus on nii nende emafirmal, Prantsusmaa autoklaasikontsernil Saint Gobainil kui enamikul tütarettevõtetel.
  Kasaku hinnangul ulatusid kõik ISO sertifikaadiga seotud kulud veidi üle miljoni krooni.
  Elvexi omanik on Securit Saint Gobain Scandinavia AB, mis omakorda kuulub Euroopa suurimasse klaasikontserni Saint Gobain. Elvexi eelmise aasta käive oli 67,5 miljonit krooni ja kasum 10,5 miljonit krooni. Elvex valmistab esiklaase 130 automudelile. 90% Elvexi toodangust läheb eksporti.
  Maailmakuulsa Norra sertifitseerimisfima Det Norske Veritas Eesti esindaja Andres Martma andmeil on Eestis nüüd kaheksa firmat, kellel on ISO sertifikaat. Need on AS Estonian Transoil, AS Baltic Color, AS Norma, AS Elcoteq Tallinn, AS ESS Grupp, AS Harju Elekter, AS Eesti Talleks ja ÜF Elvex.
  Martma sõnul on Eesti firmade huvi rahvusvahelise kvaliteeditunnistuse vastu kasvanud. «See näitab teadlikkuse tõusu kvaliteedi asjus,» põhjendas Martma. «Firmajuhid on aru saanud, et juhtimisele tuleb läheneda süsteemselt.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.