• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elvex sai ISO sertifikaadi

  Elvexi peadirektor Andi Kasak ütles, et Saksa sertifitseerimisfirma Materialprüfungsamt Nordrhein-Westfalen sertifitseeris Elvexit kui autode esiklaaside tootjat.
  Elvexi kvaliteedijuht Tõnu Jõesaar selgitas, et Elvexile väljastatud sertifikaat ISO 9002 tõendab, et ettevõtte kvaliteedijuhtimise süsteem vastab rahvusvahelisele mudelile, mis hõlmab tootmist, paigaldamist ja teenindamist.
  Kasaku sõnul alustasid nad rahvusvahelise kvaliteeditunnistuse taotlemist 1995. aasta lõpus. «Elvex sertifitseeriti tänavu mais,» täpsustas Kasak. «Sertifikaadi saime kätte esmaspäeval.»
  «Meie turg nõuab ISO sertifikaati,» rääkis Kasak. «Töötame suuremal määral lääne turule. Muide, ka ida poolt ostjad on hakanud järjest tihedamini küsima ISO järele.»
  Kasaku sõnul annab ISO sertifikaat ettevõtte juhtkonnale kindlustunde, et risk eksida nõudmiste vastu, mida kliendid esitavad, on minimaalne. Kasak lisas, et rahvusvaheline kvaliteeditunnistus on nii nende emafirmal, Prantsusmaa autoklaasikontsernil Saint Gobainil kui enamikul tütarettevõtetel.
  Kasaku hinnangul ulatusid kõik ISO sertifikaadiga seotud kulud veidi üle miljoni krooni.
  Elvexi omanik on Securit Saint Gobain Scandinavia AB, mis omakorda kuulub Euroopa suurimasse klaasikontserni Saint Gobain. Elvexi eelmise aasta käive oli 67,5 miljonit krooni ja kasum 10,5 miljonit krooni. Elvex valmistab esiklaase 130 automudelile. 90% Elvexi toodangust läheb eksporti.
  Maailmakuulsa Norra sertifitseerimisfima Det Norske Veritas Eesti esindaja Andres Martma andmeil on Eestis nüüd kaheksa firmat, kellel on ISO sertifikaat. Need on AS Estonian Transoil, AS Baltic Color, AS Norma, AS Elcoteq Tallinn, AS ESS Grupp, AS Harju Elekter, AS Eesti Talleks ja ÜF Elvex.
  Martma sõnul on Eesti firmade huvi rahvusvahelise kvaliteeditunnistuse vastu kasvanud. «See näitab teadlikkuse tõusu kvaliteedi asjus,» põhjendas Martma. «Firmajuhid on aru saanud, et juhtimisele tuleb läheneda süsteemselt.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Akzo Nobel Baltics 35. Kuidas väikesest värvitehasest sai globaalne ettevõte
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.