21. september 1997 kell 22:00

Korteriühistute liit ei saanud raha

Ühe võimalusena pakkus Abilinnapea Ants Leemets korteriühistute moodustamist koostöös linnaosa vanematega. Linnaosavanemad esitavad nädala lõpuks linnavalitsusele omapoolsed ettepanekud, kuidas korteriühistute moodustamist Tallinna linnas kiirendada. Kõiki ettepanekuid kaalutakse ja siis tehakse lõplik otsus, ütles Leemets.

Haabersti linnaosa vanema Vladimir Popovi sõnul jäävad korteriühistute liidule linnaosa valitsuste probleemid võõraks.

Kui korteriühistute liit esitas linnavalitsusele aruanded vormistamise, nõustamise ja ühistute moodustamise kohta, selgus, et Haabersti poole pealt oli Popovi ütlusel kõik valesti.

Põhja-Tallinna vanema Peeter Lepa sõnul ei ole raha eraldamisel välistatud koostöö korteriühistute liiduga. Mingil ajahetkel tekkis linnaosa valitsustel lihtsalt küsimus, kui suur on korteriühistute liidu panus ühistute moodustamisel, nentis Lepp.

Popovi sõnul eraldati korteriühistute liidule esimese etapi jaoks 250 000 krooni. 150 000 krooni eest ostis liit mööblit, fakse ja arvuteid. «Kardame, et ülejäänud raha läheb samuti valesse kohta,» ütles Popov.

Korteriühistute liidu juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul moodustati korteriühistute liidu abiga esimese etapi jooksul 72 korteriühistut. Kui korteriühistute liidule enam raha ei eraldata, siis pole vägisi ka mõtet enda abi peale suruda. «Korteriühistute liidul on muudki teha kui Tallinna linnas ühistuid moodustada,» märkis Jaadla.

Hetkel kuum