• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rakvere lihakombinaadi rentaablus küündis 10 protsendini

  Maspanovi sõnul oli Rakvere lihakombinaadi erakordselt kõrge rentaablus tingitud odavast toorainest. Rakvere lihakombinaadi netokäive oli augustis 57,9 miljonit krooni ja puhaskasum 5,7 miljonit krooni.
  Maspanovi sõnul on lihakombinaadi selline rentaablus erakordne ja ei saa kaua nii kõrge püsida. «Kui tooraine hinnad peaksid tõusma, kaob selline rentaablus olematusse,» väitis ta. Juulis oli Rakvere lihakombinaadi rentaablus 7,7 protsenti, eelmise aasta augustis ainult 0,2 protsenti. ASi Valga Liha- ja Konservitööstus direktor Elmut Paavel ütles, et Rakvere lihakombinaadi eelmise kuu rentaablus oli haruldane. «Meie rentaablus oli augustis 1,9 protsenti ja ega suurt rohkem polegi võimalik saavutada,» väitis Paavel. «Võrreldes piimatööstustega elavad Eesti lihatööstused ikka väga viletsasti, erandiks on vaid Rakvere.»
  Paaveli sõnul on Valga lihatööstuse madal rentaablus tingitud ka ettevõtte suurest investeeringute vajadusest. Käesoleval aastal investeerib Valga lihatööstus kuni 10 miljonit krooni seadmetesse ja hoonete renoveerimisse.
  ASi Karree juhatuse esimehe Kalev Villemi sõnul on viieprotsendiline rentaablus lihatööstuse puhul väga hea näitaja. «Meie rentaablus on väike sellepärast, et tooraine on kallis ja toodete hinnad madalad,» rääkis Villem. «Samuti on praegu sealihaga haiguste tõttu kitsas käes, kuni 40 protsenti vajaminevast on puudu.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.