• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nael vedas dollari alla 14 krooni

  Briti mjandusleht Financial Times avaldas reedel artikli, kus väideti, et Suurbritannia võib ühineda Euroopa rahandusliiduga pärast liidu loomist nii ruttu kui võimalik. Artikli mõjul langes naelsterling Saksa marga suhtes reede hommikul nelja penni võrra 2,834 DEMini (22,672 kroonini); korraks toimus langus isegi kuue pennini. Naelsterling vedas endaga kaasa ka dollari, mis oli lõuna paiku langenud 1,7468 DEMini (13,9744 kroonini), see on dollari madalaim kurss alates 10. juulist. Pärast Briti rahandusministeeriumi ning valitsuskabineti avaldusi, kus väideti majanduslehe artikli olevat täieliku spekulatsiooni, nii nael kui ka dollar kogusid end veidi, kuid pärast Ameerika turgude avamist langes nael korraks siiski alla 22,50 krooni. Samas ollakse veendunud, et valitsuskabinet lekitas informatsiooni meelega, et testida turgude reageeringut. Analüütikute sõnul on naelsterlingi kurss liiga kõrge võrreldes teiste rahaliitu minevate valuutadega. «Normaalne» kurss võiks olla näiteks 2,60 marka, st alla 21 krooni. Briti tootjad on juba pikema perioodi jooksul kaevanud naela liiga kõrge kursi üle. Tugeva naelsterlingi tõttu on briti kaubad maailmaturul liiga kallid ning nende konkurentsivõime seega madal.
  Jätkuvad spekulatsioonid Saksamaa keskpanga võimaliku intressimäära tõstmise kohta ei lasknud naelal ega dollaril liiga madalale langeda. Buba kõrge ametniku Otmar Issingu sõnul olid läänepoolsete suuremate liidumaade inflatsiooninäitajad küll väga head, kuid pilt terve riigi suhtes nii hea ei ole. Nii usuvad mõned saksa analüütikud, et Bundesbank tõstab repomäära juba homme.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.