• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nael vedas dollari alla 14 krooni

  Briti mjandusleht Financial Times avaldas reedel artikli, kus väideti, et Suurbritannia võib ühineda Euroopa rahandusliiduga pärast liidu loomist nii ruttu kui võimalik. Artikli mõjul langes naelsterling Saksa marga suhtes reede hommikul nelja penni võrra 2,834 DEMini (22,672 kroonini); korraks toimus langus isegi kuue pennini. Naelsterling vedas endaga kaasa ka dollari, mis oli lõuna paiku langenud 1,7468 DEMini (13,9744 kroonini), see on dollari madalaim kurss alates 10. juulist. Pärast Briti rahandusministeeriumi ning valitsuskabineti avaldusi, kus väideti majanduslehe artikli olevat täieliku spekulatsiooni, nii nael kui ka dollar kogusid end veidi, kuid pärast Ameerika turgude avamist langes nael korraks siiski alla 22,50 krooni. Samas ollakse veendunud, et valitsuskabinet lekitas informatsiooni meelega, et testida turgude reageeringut. Analüütikute sõnul on naelsterlingi kurss liiga kõrge võrreldes teiste rahaliitu minevate valuutadega. «Normaalne» kurss võiks olla näiteks 2,60 marka, st alla 21 krooni. Briti tootjad on juba pikema perioodi jooksul kaevanud naela liiga kõrge kursi üle. Tugeva naelsterlingi tõttu on briti kaubad maailmaturul liiga kallid ning nende konkurentsivõime seega madal.
  Jätkuvad spekulatsioonid Saksamaa keskpanga võimaliku intressimäära tõstmise kohta ei lasknud naelal ega dollaril liiga madalale langeda. Buba kõrge ametniku Otmar Issingu sõnul olid läänepoolsete suuremate liidumaade inflatsiooninäitajad küll väga head, kuid pilt terve riigi suhtes nii hea ei ole. Nii usuvad mõned saksa analüütikud, et Bundesbank tõstab repomäära juba homme.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.