2. oktoober 1997 kell 22:00

Eesti aktsiad Saksamaal

Investoreid tabas eilse päeva jooksul tõsine infotulv. Otsa tegid lahti Eesti tööstusettevõtted. Hommikupoolikul teatasid Merko Ehitus, Norma ja Pennu CT, et üsna pea on nende aktsiatega võimalik kaubelda kahel Saksamaa börsil -- Frankfurdis ja Münchenis. Erandiks on siin Norma, kelle aktsiaga on Münchenis kaubeldud juba mõnda aega, täpsemalt 5. septembrist.

Milline mõju kauplemise alustamisel suurtel Saksamaa börsidel kolme Eesti tööstusettevõtte aktsiale on, saab tulevikus kindlasti näha. Kuna kauplemine nende aktsiatega muutub Saksa investoritele mugavamaks, on nõudluse kasv võimalik. Kui aga tuletada meelde Eesti suuremate pankade minekut Saksamaa börsidele, siis mõju aktsia hinnale polnud väga suur. Tallinna börsil aktsiad suurt hinnahüpet eile ei teinud, kuigi kauplemisaktiivsus mõnevõrra tõusis.

Pärast börsipäeva lõppu teavitas Ühispank avalikkust oma septembrikuu rekordilisest 51,1 mln kroonisest kasumist.

Selliste tulemuste puhul muutub kasumiprognoos (303 mln kr) küll päris reaalseks, kuid selgusetuks jääb endiselt, kust selline kasumlikkuse äkiline tõus.

Hetkel kuum