• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti aktsiad Saksamaal

  Investoreid tabas eilse päeva jooksul tõsine infotulv. Otsa tegid lahti Eesti tööstusettevõtted. Hommikupoolikul teatasid Merko Ehitus, Norma ja Pennu CT, et üsna pea on nende aktsiatega võimalik kaubelda kahel Saksamaa börsil -- Frankfurdis ja Münchenis. Erandiks on siin Norma, kelle aktsiaga on Münchenis kaubeldud juba mõnda aega, täpsemalt 5. septembrist.
  Milline mõju kauplemise alustamisel suurtel Saksamaa börsidel kolme Eesti tööstusettevõtte aktsiale on, saab tulevikus kindlasti näha. Kuna kauplemine nende aktsiatega muutub Saksa investoritele mugavamaks, on nõudluse kasv võimalik. Kui aga tuletada meelde Eesti suuremate pankade minekut Saksamaa börsidele, siis mõju aktsia hinnale polnud väga suur. Tallinna börsil aktsiad suurt hinnahüpet eile ei teinud, kuigi kauplemisaktiivsus mõnevõrra tõusis.
  Pärast börsipäeva lõppu teavitas Ühispank avalikkust oma septembrikuu rekordilisest 51,1 mln kroonisest kasumist.
  Selliste tulemuste puhul muutub kasumiprognoos (303 mln kr) küll päris reaalseks, kuid selgusetuks jääb endiselt, kust selline kasumlikkuse äkiline tõus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.