• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ootan valitsuskriisi

  Kaitsepoliitikas valitsev segadus on ajanud karvupidi kokku presidendi ja peaministri. Loodan, et see lahkheli lõpeb valitsuskriisiga, sest praegune koalitsioon on ennast ammendanud. Koonderakonna juhitud valitsused pole suutnud korralikult läbi viia ühtegi reformi. Tallinna kesklinna korterireform oli ainus reform, mis on koondmeeste juhtimisel läbi viidud.
  Keskkonnaminister Villu Reiljan ei väsi rääkimast, et käesoleval aastal on maareformi osas saavutatud läbimurre. Tegelikult on kiirenemine tingitud riigimetsa katastrisse kandmisest. Tavainimese ja ettevõtja jaoks pole aga mingit läbimurret toimunud.
  Käivitatud pole pensionireformi. Rahandusministeeriumi lubadus, et septembris jõuavad vajalikud seaduseelnõud valitsusse ja oktoobris riigikokku, on jäänudki lubaduseks. Koalitsiooni kuuluva Pensionäride ja Perede liidu fraktsiooni liikmed on tänu riigikogus istumisele suutnud lahendada ainult omaenese pensioni probleemid.
  Sarnaselt maa- ja pensionireformiga on hakanud venima erastamine, käivitunud pole hariduse ja tervishoiureform, päevakorralt on kadunud kolme ministri poolt aasta alguses välja käidud radikaalne haldusreform. Unustatud on Koonderakonna juhtfiguuride lubadus vähendada ettevõtete tulumaksu 15 protsendile. Selle asemel on valitsus otsustanud hoopis järgmisel aastal üldist maksukoormust tõsta. Loetletud tegematajätmised on väike osa valitsuskoalitsiooni lubadustest.
  Kiiremas korras tagasi astumine on ainus positiivne samm, mida praegune valitsuskoalitsioon Eesti arengu heaks veel teha saab. Naiivne on loota, et valitsus sellest ise aru saab. Sellepärast loodangi president Lennart Meri jäärapäisusele ja ootan, et peaministri ja presidendi konflikt lõpeb valitsuskriisiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.