• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Külmhoone suurendab oma aktsiakapitali

  Aktsiakapitali laiendamise vajadust põhjendas ASi Tallinna Külmhoone nõukogu liige Margus Puust sooviga omandada hulgifirmad Jäälill ja Piimar. «See ost maandab ettevõtte riske ja on seetõttu väga oluline investoritele,» ütles Puust.
  Külmhoone omandab kaks firmat aktsiate vahetuse teel, tasudes Jäälille eest 1,1 miljoni ja Piimari eest 300 000 aktsiaga.
  Puusti sõnul saavad uusi aktsiaid märkida vaid Jäälille ja Piimari aktsiaraamatusse kantud aktsionärid. «Edaspidi saavad uued aktsiad võrdsed õigused olemasolevatega ja me taotleme nende märkimist börsil,» ütles Puust.
  Aktsiaemissiooni käigus suureneb külmhoone aktsiakapital 19,87 miljonilt kroonilt 33, 87 kroonile.
  Eilne koosolek andis külmhoone nõukogule õiguse teha ettevõtte aktsiakapitali sissemaksed ilma aktsionäride koosolekut kokku kutsumata. Selliste emissioonide eelis on mobiilsus, ütles Puust.
  Selle aasta konsolideeritud käibeks prognoosib külmhoone 280 miljonit krooni, järgmisel aastal peaks käive ettevõtte plaani järgi olema 350 miljonit krooni.
  Sel aastal plaanib külmhoone toota 2700 tonni jäätist, Eestis kokku toodetakse jäätist tänavu umbes 5000 tonni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.