• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsi tehingud leiavad kahekordset kajastamist

  Tehingute topeltkajastamine tähendab, et Tallinna börsi tegelik päevakäive kroonides on näiteks avaldatud 60 miljoni krooni asemel umbes 30 miljonit krooni.
  Käibe topeltkajastamine tuleneb turuosaliste sõnul sellest, et maaklerid näitavad börsile üht tehingut kaks korda. Kui klient ostab aktsiaid, siis näitab maakler kõigepealt, et ostab aktsiad endale ja siis näitab, et müüb aktsiad kliendile.
  Tallinna väärtpaberibörsil kauplemist juhatava Ago Haabpihti hinnangul leiavad umbes pooled tehingutest kahekordset kajastamist ja pooled tehingud peegeldavat tegelikku käivet.
  Haabpiht tunnistas, et täpset ülevaadet börsi tegelikust käibest on raske anda, kuna kokkuvõtteid börsitehingutest alles koostatakse.
  Haabpihti sõnul on võimalik tehingute tegelikku mahtu täpselt kontrollida, aga praegu ei tundu see börsi jaoks põletava probleemina. Ta lisas, et pikemas perspektiivis on börsil plaanis topelttehingud ametlikust statistikast välja võtta.
  Ühispanga kapitaliturgude osakonna juhataja Margus Kangro ütles, et kahekordselt kajastuvad tehingud tavaliselt siis, kui maaklerid täidavad klientide suuremaid tellimusi. Sellisel juhul ostavad maaklerid turult algul väiksemaid koguseid kokku ja siis müüvad edasi kliendile. Börsile näidatakse mõlemaid tehingud, kuigi tegelikult toimus ainult üks tehing.
  Hansapanga maakler Charlie Viikberg ütles, et tehingute näitamine topelt on maaklerite juures täiesti normaalne.
  Tema sõnul näitavad mitmed maaklerid Tallinna börsile ka Helsingis toimunud tehinguid. Sellest tulenevalt võib börsi tegelik käive olla isegi üle kahe korra väiksem kui avaldatud, leidis Viikberg.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Tallinna börs langes USA ja Euroopa tõusule vaatamata
Tallinna börs oli täna langemas, vaatamata sellele, et globaalsetel turgudel on investorite riskijanu täna taastunud.
Tallinna börs oli täna langemas, vaatamata sellele, et globaalsetel turgudel on investorite riskijanu täna taastunud.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Ülekaalukalt poolt: Soome hääletas NATOga liitumist
Soome Eduskunta hääletas täna NATO liikmeks saamise küsimust, otsus tehti häältega 188–8 NATO poolt.
Soome Eduskunta hääletas täna NATO liikmeks saamise küsimust, otsus tehti häältega 188–8 NATO poolt.
Valitsus pani oma püsimise kaalule: lisaeelarve läheb usaldushääletusele
Valitsus kiitis erakorralisel istungil heaks otsuse siduda lisaeelarve ja sellega seotud kolm seaduse eelnõu riigikogus enne teist lugemist usaldusküsimusega ja teeb parlamendile ettepaneku arutada eelnõusid riigikogu kolmapäevasel istungil.
Valitsus kiitis erakorralisel istungil heaks otsuse siduda lisaeelarve ja sellega seotud kolm seaduse eelnõu riigikogus enne teist lugemist usaldusküsimusega ja teeb parlamendile ettepaneku arutada eelnõusid riigikogu kolmapäevasel istungil.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.