• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsi tehingud leiavad kahekordset kajastamist

  Tehingute topeltkajastamine tähendab, et Tallinna börsi tegelik päevakäive kroonides on näiteks avaldatud 60 miljoni krooni asemel umbes 30 miljonit krooni.
  Käibe topeltkajastamine tuleneb turuosaliste sõnul sellest, et maaklerid näitavad börsile üht tehingut kaks korda. Kui klient ostab aktsiaid, siis näitab maakler kõigepealt, et ostab aktsiad endale ja siis näitab, et müüb aktsiad kliendile.
  Tallinna väärtpaberibörsil kauplemist juhatava Ago Haabpihti hinnangul leiavad umbes pooled tehingutest kahekordset kajastamist ja pooled tehingud peegeldavat tegelikku käivet.
  Haabpiht tunnistas, et täpset ülevaadet börsi tegelikust käibest on raske anda, kuna kokkuvõtteid börsitehingutest alles koostatakse.
  Haabpihti sõnul on võimalik tehingute tegelikku mahtu täpselt kontrollida, aga praegu ei tundu see börsi jaoks põletava probleemina. Ta lisas, et pikemas perspektiivis on börsil plaanis topelttehingud ametlikust statistikast välja võtta.
  Ühispanga kapitaliturgude osakonna juhataja Margus Kangro ütles, et kahekordselt kajastuvad tehingud tavaliselt siis, kui maaklerid täidavad klientide suuremaid tellimusi. Sellisel juhul ostavad maaklerid turult algul väiksemaid koguseid kokku ja siis müüvad edasi kliendile. Börsile näidatakse mõlemaid tehingud, kuigi tegelikult toimus ainult üks tehing.
  Hansapanga maakler Charlie Viikberg ütles, et tehingute näitamine topelt on maaklerite juures täiesti normaalne.
  Tema sõnul näitavad mitmed maaklerid Tallinna börsile ka Helsingis toimunud tehinguid. Sellest tulenevalt võib börsi tegelik käive olla isegi üle kahe korra väiksem kui avaldatud, leidis Viikberg.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Kaup24 ja Hansapost saavad uue tegevjuhi