• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eelarve maht jääb samaks

  Suurima parandusena surus valitsuskoalitsioon läbi eelarve ettepaneku mahahääletamise, mille kohaselt oleks 141 miljonit krooni ülelendude navigatsioonitasu arvestatud eelarve tuludesse. Ligi 100 miljonit krooni määrati põllumeestele mootorikütuse aktsiisi kompenseerimiseks.
  Ülejäänud eile sisse hääletatud ligi 15 riigieelarve parandust suurendavad eelarvemahtu 27 mln krooni võrra. Rahaliselt oli toetuse leidnud pisiettepanekutest suurim 12,4 miljoni krooni eraldamine Estonia teatri lagede ja treppide remondiks, mille esitas majanduskomisjoni esimees Tiit Made.
  Opositsiooni tehtud ettepanekutest toetati Mõõdukate soovi eraldada 2,1 miljonit krooni Emmaste põhikooli juurdeehituse lõpetamiseks.
  Rahanduskomisjoni aseesimees, reformierakondlane Jürgen Ligi kinnitas, et praegu käib eelarvevaidlus saadikutele hääle andnud inimeste usalduse võitmiseks. Ta möönis, et riigikogu öised istungid ei paista silma suure tulemuslikkusega, kuid praegu näeb opositsioon neis ainsat võimalust eelarve kujundamisel kaasa rääkida. Ligi sõnul hoidis Reformierakond arutelul tagasihoidlikku joont, et eelarvet mitte lõhki ajada.
  Rahanduskomisjoni esimees, koonderakondlane Olev Raju lausus, et eelarve teine lugemine võidakse lõpetada 19. novembril. «Kui parandusettepanekud 12. novembriks täiesti uusi ideid ei paku, siis praeguste, peamiselt sotsiaalset laadi paranduste arutamisega läheb suhteliselt kiiresti,» lisas Raju.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Skandaalne Theranos kulutas vilepuhuja jälitamisele 150 000 dollarit
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.