• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eelarve maht jääb samaks

  Suurima parandusena surus valitsuskoalitsioon läbi eelarve ettepaneku mahahääletamise, mille kohaselt oleks 141 miljonit krooni ülelendude navigatsioonitasu arvestatud eelarve tuludesse. Ligi 100 miljonit krooni määrati põllumeestele mootorikütuse aktsiisi kompenseerimiseks.
  Ülejäänud eile sisse hääletatud ligi 15 riigieelarve parandust suurendavad eelarvemahtu 27 mln krooni võrra. Rahaliselt oli toetuse leidnud pisiettepanekutest suurim 12,4 miljoni krooni eraldamine Estonia teatri lagede ja treppide remondiks, mille esitas majanduskomisjoni esimees Tiit Made.
  Opositsiooni tehtud ettepanekutest toetati Mõõdukate soovi eraldada 2,1 miljonit krooni Emmaste põhikooli juurdeehituse lõpetamiseks.
  Rahanduskomisjoni aseesimees, reformierakondlane Jürgen Ligi kinnitas, et praegu käib eelarvevaidlus saadikutele hääle andnud inimeste usalduse võitmiseks. Ta möönis, et riigikogu öised istungid ei paista silma suure tulemuslikkusega, kuid praegu näeb opositsioon neis ainsat võimalust eelarve kujundamisel kaasa rääkida. Ligi sõnul hoidis Reformierakond arutelul tagasihoidlikku joont, et eelarvet mitte lõhki ajada.
  Rahanduskomisjoni esimees, koonderakondlane Olev Raju lausus, et eelarve teine lugemine võidakse lõpetada 19. novembril. «Kui parandusettepanekud 12. novembriks täiesti uusi ideid ei paku, siis praeguste, peamiselt sotsiaalset laadi paranduste arutamisega läheb suhteliselt kiiresti,» lisas Raju.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.