• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Büroopindade põud sundis ehitama lisakorrust

  Asukoht:- Tartu, Narva mnt 3
  Tellija:- AS Dinor Vara
  Peatöövõtja:- Lasita Ehitus
  Suuremad alltöövõtjad:- AS Greeny, AS Vesi, AS Küte ja Ehitus, AS Even, KMT Elekter, Kromax
  Arhitekt:- Marti Preem
  Projekteerija:- Tööstusprojekt
  Ehitusmaksumus:- 23 miljonit krooni
  Tartu kesklinnas asuvate büroopindade põud sundis Dinor Vara uuele ärihoonele tegema juurde- ja ümberehitusi.
  Esialgu planeeriti ehitada vaid kahekorruseline maja. Ehituse käigus tuli aga uusi kontoripindu otsivatelt firmadelt nii rohkelt sooviavaldusi, et maja omanikud lasid juurde projekteerida ja ehitada kolmanda korruse.
  Muutus ka ruumide jaotus, mis nõuab ümberehitusi. Ei Lasita Ehituse juhatja Kalle Lange ega Dinor Vara nõukogu liige Toomas Tuvikene ei julge enda peale võtta vastutust ja öelda, millal maja lõplikult valmib. Lange lubab siiski ehitustööd lõpetada käesoleva aasta sees.
  Kaheksa meetri sügavune vaivundament oleks võimaldanud ehitada ka kümnekorruselise maja. Arhitektil Marti Preemil on aga hea meel kolmest korrusestki. «See, et hoone kõrgemaks läks, tegi teda tunduvalt paremaks,» leiab Preem -- hoone suurem maht on Tartu kesklinna sobilik. Samuti võideti kolmekorruselise variandiga tagasi hoonet kaunistav silinderkatus, mis kahe korruse puhul taheti ära jätta.
  Poole ehituse peal kolmanda korruse lisamisega loobusid omanikud rangest kokkuhoiust ja arhitekt sai vabamalt valida materjale. «Maja jäi kahe kvaliteedi vahele,» nendib Preem, sest juba paigas olevaid materjale välja vahetada siiski ei õnnestunud. Ta ei ole rahul fassaadis kasutatud Leedu silikaatkiviga, mis on ebaühtlase pinna ja värvitooniga. Maja kolmanda korruse välisseinad on kergkonstruktsioonist profiilplekk-kattega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.