12. november 1997 kell 22:00

Faktol raskusi lubaduste täitmisega

Toivo Urva ütles, et ta on firma uue kasumiprognoosi suhtes pessimistlik, arvestades rahaturul tekkinud likviidsuskriisi ja autode ostmise sisulist peatumist.

Senise 3,2 miljoni kroonise kasumiprognoosi muutmist põhjendas Urva eelkõige novembrini kestnud suure autoostubuumiga, mis ületas kõik ootused. Fakto on tema sõnul ületanud üheksa kuuga autode aastase müügiprognoosi 10 protsendi võrra.

Urva ütles, et Fakto sai 3,2 miljoni kroonise kasumi täis juba augusti keskpaigaks ja börsi lisanimekirjas noteeritud ettevõttena oli firma sunnitud oma kasumiprognoosi suurendama. Kui me poleks seda teinud, oleks võidud arvata, et kasum süüakse aasta lõpuks piltlikult öeldes ära, selgitas ta.

Fakto konsolideeritud käibeprognoos on sellel aastal 360 miljonit krooni. Fakto tütarettevõtted on Nissani toodangu maaletoomisega tegelev AS Nissan Balti, Fiati autode maaletooja AS Asmer Auto ja AS Nempe, kes müüb Gemini autoalarme.

Fakto kõrval suurendas eile oma kasumiprognoosi ka Toyota ja Opeli müüja AS Amserv Grupp, kes tahab lähinädalatel esitada börsile oma noteerimistaotluse. Amserv Grupp loodab aasta lõpuks teenida kasumit 6--7 miljonit krooni senise 5 miljoni asemel. Amserv Grupi juhatuse esimees Raivo Kütt on öelnud, et ettevõte kavatseb minna börsile hoolimata viimaste nädalate börsilangusest ja likviidsuskriisist.

Fakto aktsia sulgemishind tõusis eile börsil 0,25 krooni 17,75 kroonini.

Hetkel kuum