• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Faktol raskusi lubaduste täitmisega

  Toivo Urva ütles, et ta on firma uue kasumiprognoosi suhtes pessimistlik, arvestades rahaturul tekkinud likviidsuskriisi ja autode ostmise sisulist peatumist.
  Senise 3,2 miljoni kroonise kasumiprognoosi muutmist põhjendas Urva eelkõige novembrini kestnud suure autoostubuumiga, mis ületas kõik ootused. Fakto on tema sõnul ületanud üheksa kuuga autode aastase müügiprognoosi 10 protsendi võrra.
  Urva ütles, et Fakto sai 3,2 miljoni kroonise kasumi täis juba augusti keskpaigaks ja börsi lisanimekirjas noteeritud ettevõttena oli firma sunnitud oma kasumiprognoosi suurendama. Kui me poleks seda teinud, oleks võidud arvata, et kasum süüakse aasta lõpuks piltlikult öeldes ära, selgitas ta.
  Fakto konsolideeritud käibeprognoos on sellel aastal 360 miljonit krooni. Fakto tütarettevõtted on Nissani toodangu maaletoomisega tegelev AS Nissan Balti, Fiati autode maaletooja AS Asmer Auto ja AS Nempe, kes müüb Gemini autoalarme.
  Fakto kõrval suurendas eile oma kasumiprognoosi ka Toyota ja Opeli müüja AS Amserv Grupp, kes tahab lähinädalatel esitada börsile oma noteerimistaotluse. Amserv Grupp loodab aasta lõpuks teenida kasumit 6--7 miljonit krooni senise 5 miljoni asemel. Amserv Grupi juhatuse esimees Raivo Kütt on öelnud, et ettevõte kavatseb minna börsile hoolimata viimaste nädalate börsilangusest ja likviidsuskriisist.
  Fakto aktsia sulgemishind tõusis eile börsil 0,25 krooni 17,75 kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
ELMO Rendi aktsia püüdleb IPO hinna juurde tagasi
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Eestis kahtlustatakse esimesi juhtumeid uue koroonatüvega
Eestis tuvastati kaks positiivset koroonaviiruse proovi, mille puhul võib tegemist olla Omikroni tüvega, teatas terviseamet.
Eestis tuvastati kaks positiivset koroonaviiruse proovi, mille puhul võib tegemist olla Omikroni tüvega, teatas terviseamet.