16. november 1997 kell 22:00

Linnavalitsus määrab endale palgatõusu

Eenmaa sõnul saavutatakse palgatõus ametnikele makstavate lisatasude vähendamise arvel. Eelnõu kohaselt ei maksta tulevikus enam lisatasusid linnapeale, abilinnapeadele ning linnasekretärile.

Eenmaa ütles, et saadav palk peab vastama tehtud tööle ja vastutusele. «Jään seisukoha juurde, et hea spetsialist võib linnapeast rohkem teenida,» lausus Eenmaa.

Tallinna linnasekretäri Toomas Sepa sõnul lahkub igal aastal linnavalitsusest häid spetsialiste. «Tänaselgi istungil eraldati 29 800 krooni Pirita linnaosale hüvitise maksmiseks, sest töölt lahkus linnaosa haldussekretär,» ütles Sepp.

Häid juriste, infotehnolooge ja spetsialiste peaks palgaga kinni hoidma, leidis Sepp.

Ivi Eenmaa sõnul vähendatakse tulevikus linnavalitsuses nende ametite palgafondi, kes ei saa oma tööga hakkama. «Eks ametkonnasiseselt siis otsustatakse, kes tuleb lahti lasta või kellele palka juurde maksta,» ütles linnapea.

Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Rein Voogi sõnul ei tohiks Tallinna linnapea vähem palka saada kui Narva linnapea ning palgatõus ei kujuta endast midagi halba, kui palgafond seetõttu ei suurene.

Kuna iga rahaga seotud küsimus tekitab volikogus vaidlusi, ei ole kindel, kas linnavalitsuse kavandatud palgatõus läbi läheb, lisas Voog.

Hetkel kuum