1. detsember 1997 kell 22:00

Teeauke täidab libapõhjendus

Kütuseaktsiisi järjekordne tõstmine alates eilsest tõstatas hetkeks taas teema, kas meil on üldse vaja kütuseaktsiisi tõsta. Suurt väitlust seekord, tõsi küll, ei tekkinud. Tõenäoliselt on aktsiisivaba bensiini pooldajad varasemate arutelude käigus üsna tümaks tehtud või on siis objektiivne paratamatus -- Eesti maanteede augud -- nad lihtsalt leebeks ja aktsiisile vastuvõtlikuks raputanud. Tõepoolest, kes meist ei sooviks sõita siledatel teedel... Küll aga võib Äripäeva arvates aktsiisikergitajate sõnade taga näha sügavat blufilembust, kui nad oma põhiargumendina kasutavad aktsiisi tõstmist kui nõuet, mida on vaja tingimata täita, et Eesti Euroopa Liitu pääseks.

Pole teada, et ELis oleks vastu võetud mõni direktiiv, mis vääramatult sunniks Eestit kütuseaktsiisi tõstma ning sellega aastaks x tasemele y jõudma, et eurorongist mitte maha jääda. Et ELi liikmesriikides aktsiis tõesti kehtib, on ju isejutt.

Hetkel kuum