3. detsember 1997 kell 22:00

Büroo ja mööblisalong koos

Asukoht:- Tallinn Roopa 7

Tellija:- AS Vipex

Ehitaja:- AS Feer

Sisekujundaja:- Tairo Pärnamets, ARS-Interjöörprojekti OÜ

Valgustid:- Glamox

Mööbel:- LAS-Mobili, Area Ufficio

Põrandakate:- Kaindell laminaatparkett, plaat Taurus

Üldpind:- 110 m²

Maksumus:- sisustus 110 000 krooni

- Napilt kuu aega tagasi avas Itaalia suurima mööblitootja LAS-Mobili maaletooja AS Vipex oma uue esinduse, mis sisseastumisel jätab maitsekalt lihtsa, kuid seninähtud mööblisalongidega võrreldes tühja ja avara mulje. Nimelt pole VIP-Mööbli salongis kusagil näha väikesele pinnale kuhjatud valmistooteid ja lisaks jätab salong tervikuna rohkem büroo kui mööblipoe mulje.

VIP-Mööbli projektijuht Vallo Põldma selgitas, et kuna firma müüb hulgi ainult ühe mööblitootja ja toolivalmistaja toodangut, siis uue büroo kujundamisel ja sisustamisel soovitigi kasutada Vipexi müügiartikleid. «Mööblit, mida kasutavad bürootöötajad, võib vaadelda samas kui kauba väljapanekut,» lisas VIP-Mööbli müügijuht Andre Veemaa.

Büroos kasutatakse umbes 20 LAS-Mobili mööblimudelit ja iga töökoha juures erinevat tooli, alates pehme mööbli komplektist puhkenurgas, lõpetades soliidsete juhitoolidega.

Erinevad mööblilahendused ei muuda pilti kirjuks, sest kasutatud Itaalia mööblil on vaatamata eriotstarbelisusele selged ja sarnased stiilitunnused.

Sisearhitekt Tairo Pärnamets selgitas, et selles büroos prooviti saavutada lihtsate vahenditega töökeskkond, mis oleks ühtlasi ka näidiste salong. Taotluslikult kasutati viimistluses erksamat kollast ja rohelist värvi, mis sobivad hästi kokku mööbli üldtonaalsusega. «Kuna mööblisalongi peaeesmärk on edukalt müüa, siis lähtusin sisustamisel messiboksi kujundamise loogikast, et väljapanekut aitab juurdekutsuvalt esile tõsta erksates toonides taust,» selgitas Tairo Pärnamets sisekujunduse lähtekohti.

Kõige suurem järeleandmine tehti sisekujundaja sõnul valgustuse osas, mis esialgselt pidi tulema palju efektsem ja aidanuks väljapanekut veelgi rohkem esile tõsta. «Paraku pidas tellija sellist lahendust liiga kalliks,»möönis Pärnamets.

Hetkel kuum