• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Veoseid saab kindlustada ka sõja, streigi ja koorma kadumise vastu

  Veosekindlustuses on klassikaline kindlustusjuhtum avarii transpordivahendiga, veose põlemine, plahvatus, maavärin või muu veose transportimise ohtlikkusest põhjustatud juhtum. Kuid kellel on tegemist olnud akreditiividega, on pidanud imestama pankurite omapäraste soovide pärast nõutava kindlustuskaitse osas. Lääne partneri või panga nõudmisel võivad peale tavatingimuste vajalikuks osutuda ka eriliste riskide vastu kindlustamine.
  - Sõjariski kindlustuskaitse (Institute War Clauses- ) alusel- hüvitatakse kindlustusobjekti kaotus või kahjustumine järgmistel põhjustel: kodusõda, sõda, revolutsioon, mäss, ülestõus, kindlustusobjekti arestimine, vallutamine ja mahajäetud sõjarelvad (näiteks miinid).
  - Streigiriski kindlustuskaitse (Institute Strikes Clauses- ) alusel- hüvitatakse kindlustusobjekti kaotus või kahjustumine järgmistel põhjustel: streik, lokaut, töölis- või rahvarahutused, mäss, terrorist või poliitilistel motiividel tegutsev isik.
  - TPND (Theft, Pilferage and Non-Deliveragy- ) klausli alusel- hüvitatakse kindlustusobjekti vargus või mittekohalejõudmine (ka siis, kui kadumisele ei osata mingit mõistlikku seletust anda).
  Need kolm lisaklauslit on kõige sagedamini nõutud veosekindlustuse lisatingimused, mis lisatasu eest lisatakse tavalistele riskidele. Võib juhtuda, et iga kindlustusfirma neid lisariske ei paku (või ei paku mingisse piirkonda, sest peab liiga riskantseks), kuid üldiselt ei ole need Eesti kindlustusandjale enam nii tundmatud kui mõni aasta tagasi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.