• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Veoseid saab kindlustada ka sõja, streigi ja koorma kadumise vastu

  Veosekindlustuses on klassikaline kindlustusjuhtum avarii transpordivahendiga, veose põlemine, plahvatus, maavärin või muu veose transportimise ohtlikkusest põhjustatud juhtum. Kuid kellel on tegemist olnud akreditiividega, on pidanud imestama pankurite omapäraste soovide pärast nõutava kindlustuskaitse osas. Lääne partneri või panga nõudmisel võivad peale tavatingimuste vajalikuks osutuda ka eriliste riskide vastu kindlustamine.
  - Sõjariski kindlustuskaitse (Institute War Clauses- ) alusel- hüvitatakse kindlustusobjekti kaotus või kahjustumine järgmistel põhjustel: kodusõda, sõda, revolutsioon, mäss, ülestõus, kindlustusobjekti arestimine, vallutamine ja mahajäetud sõjarelvad (näiteks miinid).
  - Streigiriski kindlustuskaitse (Institute Strikes Clauses- ) alusel- hüvitatakse kindlustusobjekti kaotus või kahjustumine järgmistel põhjustel: streik, lokaut, töölis- või rahvarahutused, mäss, terrorist või poliitilistel motiividel tegutsev isik.
  - TPND (Theft, Pilferage and Non-Deliveragy- ) klausli alusel- hüvitatakse kindlustusobjekti vargus või mittekohalejõudmine (ka siis, kui kadumisele ei osata mingit mõistlikku seletust anda).
  Need kolm lisaklauslit on kõige sagedamini nõutud veosekindlustuse lisatingimused, mis lisatasu eest lisatakse tavalistele riskidele. Võib juhtuda, et iga kindlustusfirma neid lisariske ei paku (või ei paku mingisse piirkonda, sest peab liiga riskantseks), kuid üldiselt ei ole need Eesti kindlustusandjale enam nii tundmatud kui mõni aasta tagasi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Kaup24 ja Hansapost saavad uue tegevjuhi