• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Moskva väärtpaberibörs kukub

  Venemaa 50 juhtiva ettevõtte põhjal koostatud Moscow Timesi indeks, mis 1996. a veebruarist 1997. a septembrini kerkis 600%, on pärast läinud sügisel alanud Aasia kriisi langenud 450 punktilt 195-le. Enim ehk 18--20% on alanenud nafta- ja energiafirmade Lukoili, Surgutneftegazi, VÜE jt aktsiad.
  Ka uut nädalat alustas Vene aktsiaturg märgatava langusega -- RTS-indeks alanes esmaspäeval 5,7%. Diilerid märkisid, et investorid on kaotanud usu keskpanga suutlikkusse hoida rubla stabiilsust ning alandada võlakirjade intressimäära. Olukorda komplitseerivad Vene pangad, kes on asunud endale kuuluvaid aktsiaid müüma ja selle asemel ostma riigiobligatsioone.
  Vene keskpank tõstis esmaspäeval 3- kuni 14päevaste lombardilaenude intressimäära 36 protsendini ning 15- ja 30päevaste laenude intressimäära 40 protsendini. Lombardilaenude intressimäär on püsinud alates 18. märtsist 30 protsendil. Refinantseerimismäär jäeti endiselt 30 protsendile.
  Laupäeval ütles Venemaa keskpanga pressiesindaja Irina Jassina intervjuus Moskva raadiole, et Venemaal ei ole finantskriisi ning et rubla püsib stabiilsena. Kuid ta möönis, et jätkub rubla kerge nõrgenemine keskpanga kehtestatud valuutakoridoris. Jassina sõnul oli lombardimäära tõstmise eesmärk vähendada spekulatiivset survet rublale.
  Vene juhtiva börsifirma Vene Ühendatud Energiasüsteemi (VÜE) uus peadirektor Anatoli T?ubais püüab samal ajal rahustada ärevuses välisinvestoreid, kes kardavad oma õiguste piiramise pärast.
  Välisinvestoritele teeb muret uus seadus, mis piirab välisosaluse VÜEs 25 protsendile, kuigi esialgu ei ole teada, kuidas seadust rakendama hakatakse. Praegu on välisinvestorite kontrolli all 28--30% ettevõtte aktsiatest.
  Uus seadus õõnestab usaldust nii VÜE aktsiate kui Vene turu suhtes ning muudab olukorra Vene majanduses keerulisemaks. VÜE aktsiate hiljutist hinnalangust seostas T?ubais just uue seadusega. AP-REUTERS-BNS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
ELMO Rendi aktsia püüdleb IPO hinna juurde tagasi
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Eestis kahtlustatakse esimesi juhtumeid uue koroonatüvega
Eestis tuvastati kaks positiivset koroonaviiruse proovi, mille puhul võib tegemist olla Omikroni tüvega, teatas terviseamet.
Eestis tuvastati kaks positiivset koroonaviiruse proovi, mille puhul võib tegemist olla Omikroni tüvega, teatas terviseamet.