Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene aktsiaturg tõusis 12,25%

  Riia börs lõpetas eilse päeva taas aasta madalaimal tasemel ja maaklerite sõnul pole turu pöördumist praegu näha. RICI indeks kukkus päevaga 4,47% 374,36 punktile. Analüütikud seostavad kahenädalast kukkumist Riia börsil kogu regioonis valitseva nõrkuse ja depressiooniga, mis on tingitud Venemaal puhkenud finantskriisist. Läti turu liider Unibanka aktsia tegi korraliku, 125 300-latise käibe juures taas santiimise tõusu. Maaklerite sõnul olid Eesti investorid Tallinnas toimunud suure kukkumise järel eile ka Riias müümas, kuid Unibanka suutis sellest hoolimata jääda kokkuvõttes plussi.
  Vilniuse börsilgi jätkus langus, kuid jäi siiski oluliselt tagasihoidlikumks kui Riias eile või Tallinnas üleeile, kuigi maaklerid olid langust kartnud. Litin-A indeks kukkus päevaga vaid 0,29% ja lõpetas börsipäeva 1664,86 punktil. Maaklerite seisukohavõttudes kajas siiski eile läbi sügav mure regiooni võtmeturgudel, Venemaal ja Eestis, toimuva pärast. Vastupidiselt turu üldisele suundumusele kerkis Medienos Palu?ase aktsia tugevas kauplemises (käive 259 000 litti) 1,9%, 16,5 kroonile.
  Aktsiate hinnad Venemaa kauplemissüsteemis alustasid eile hommikul, pärast esmaspäevast tugevat kukkumist, tõusu. Korrektsioon tulenes positiivsete uudiste ootusest valuutafondi krediidi kohta ja Vene firmade ADRide tõusust ühendriikide börsil. Tugev toetusavaldus G7 riikidelt viis RTS-indeksi õhtuks 12,25% ülespoole, 192,75 punktile.
  Esmaspäevane Wall Street oli kahesuunaline. Dow kerkis tänu suurtele nimedele 0,25% võrra 8922,37 punktini. Kogu turu tõusjate-langejate suhe oli seevastu viimaste kasuks. Kaotajaks pooleks oli tehnoloogiasektor, mille tõttu Nasdaq kukkus koguni 1,8%. Investorite huvi oli suunatud eelkõige tarbijale suunatud ettevõtete aktsiatele (teenindus, jaemüük jmt), sest nende käekäik sõltub eelkõige USA majandusest, välised tegurid mõjutavad neid vähem.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Paus läbi: LHV aktsiatega saab jälle kaubelda
LHV Groupi aktsiatega jätkatakse kauplemist täna, kui Tallinna börs avaneb kell 10.00.
LHV Groupi aktsiatega jätkatakse kauplemist täna, kui Tallinna börs avaneb kell 10.00.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Bigbank kodulaenudest: kriitiline piir on käes
Bigbanki välja antud keskmine kodulaen oli juunis 127 100 eurot. See on aasta varasemaga võrreldes neljandiku võrra suurem, kuid viimased kuud püsib maht samal tasemel.
Bigbanki välja antud keskmine kodulaen oli juunis 127 100 eurot. See on aasta varasemaga võrreldes neljandiku võrra suurem, kuid viimased kuud püsib maht samal tasemel.
Tööstustoodang kasvab aina aeglasemalt
Tööstusettevõtted tootsid mais püsivhindades 4,8% rohkem toodangut kui 2021. aasta samas kuus. Toodang suurenes kõigis kolmes sektoris: töötlevas tööstuses 2,2%, energeetikas 34,2% ning mäetööstuses 25,5%, teatas statistikaamet.
Tööstusettevõtted tootsid mais püsivhindades 4,8% rohkem toodangut kui 2021. aasta samas kuus. Toodang suurenes kõigis kolmes sektoris: töötlevas tööstuses 2,2%, energeetikas 34,2% ning mäetööstuses 25,5%, teatas statistikaamet.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.