9. juuni 1998 kell 22:00

Aktsiaturg püsib ebastabiilne

Aktsiate hinnad Tallinna börsil avanesid eile ca 6% esmaspäeva õhtusest sulgemistasemest allpool. Avamisjärgne tase jäi aga ühtlasi kogu päeva madalaimaks. Poolteist tundi hiljem oli turg juba esmaspäeva õhtusel tasemel tagasi ja jäi sellele kõikuma kuni õhtuni. ÄP indeks lõpetas päeva keskpärase kauplemisaktiivsuse juures 0,43%ga plussis, 431,09 punkti tasemel.

Börsisüsteemi päevakäive ulatus registreeritud 603 tehingus 65,86 mln kroonile. Enimkaubeldud oli 22,2 mln krooniga Hansapanga aktsia. Hansapanga aktsia, mis oli hommikuse kukkumise üks liidreid, lõpetas päeva 1,1protsendise kukkumisega 59,5 kroonil.

Hommikuse järsu languse põhjustas ilmselt esmaspäeva õhtune teade Hoiupanga suurest kahjumist mais, mis lisaks Hoiupanga aktsiale seadis hommikul löögi alla ka Hoiupangaga liitumist plaaniva Hansapanga aktsia. Hoiupanga aktsia kukkus päevaga 2,8%, 13,9 kroonile.

Kaks teist ühinevat panka, Ühis- ja Tallinna Pank tegid eile aga korraliku tõusu, kerkides 5,3 mln ja 2,7 mln kroonise käibe juures vastavalt 7,05% ja 6,25%. Väljaspool pangasektorit oli edukaim Viru Ranna aktsia.

Hetkel kuum