• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktsiaturg püsib ebastabiilne

  Aktsiate hinnad Tallinna börsil avanesid eile ca 6% esmaspäeva õhtusest sulgemistasemest allpool. Avamisjärgne tase jäi aga ühtlasi kogu päeva madalaimaks. Poolteist tundi hiljem oli turg juba esmaspäeva õhtusel tasemel tagasi ja jäi sellele kõikuma kuni õhtuni. ÄP indeks lõpetas päeva keskpärase kauplemisaktiivsuse juures 0,43%ga plussis, 431,09 punkti tasemel.
  Börsisüsteemi päevakäive ulatus registreeritud 603 tehingus 65,86 mln kroonile. Enimkaubeldud oli 22,2 mln krooniga Hansapanga aktsia. Hansapanga aktsia, mis oli hommikuse kukkumise üks liidreid, lõpetas päeva 1,1protsendise kukkumisega 59,5 kroonil.
  Hommikuse järsu languse põhjustas ilmselt esmaspäeva õhtune teade Hoiupanga suurest kahjumist mais, mis lisaks Hoiupanga aktsiale seadis hommikul löögi alla ka Hoiupangaga liitumist plaaniva Hansapanga aktsia. Hoiupanga aktsia kukkus päevaga 2,8%, 13,9 kroonile.
  Kaks teist ühinevat panka, Ühis- ja Tallinna Pank tegid eile aga korraliku tõusu, kerkides 5,3 mln ja 2,7 mln kroonise käibe juures vastavalt 7,05% ja 6,25%. Väljaspool pangasektorit oli edukaim Viru Ranna aktsia.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tänast Tallinna börsi tõusu vedas Enefit Green
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.