25. juuni 1998 kell 22:00

Hansatee loobus autokatamaraanist

AS Hansatee tühistas lepingu Rootsi operaatorfirmaga Jetson Coastlink AB, sest juunis valmima pidanud autokatamaraan ei ole seni Singapuri tehasest väljunud.

250 miljonit krooni maksev autokatamaraan pidi veebruaris sõlmitud lepingu järgi üle antama 1. juunil, aga tähtaega on kaks korda pikendatud, teatas Hansatee avalike suhete konsultant Malle Aleksius.

Esmalt pikendas Jetson Coastlink katamaraani üleandmistähtaega juuni lõpuni ja viimaks 20. juulini, misjärel Hansatee laeva prahtimislepingu katkestas. Sügistormideks pole katamaraani enam mõtet liinile seiklema tuua,» märkis Aleksius.

Aleksiuse kinnitusel on Svenska Handelsbanken tagastanud Hansateele ka garantii kümnele protsendile laeva prahtimislepingu summast. Hansatee plaanis kiirlaeva liinile tuua enne jaanipäeva, et hommikul Tallinnast väljuva reisiga ka lennureisijaid meelitada. Kaks nädalat tagasi tõi sarnase autokatamaraani Tallinna--Helsingi liinile Saksamaa-Norra ühisfirma Nordic Jet Line.

Hetkel kuum