Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuidas müüa oma mootorratast?

  Peamine on mõelda sellele, mida sooviksid, kui poleks müüja, vaid ostja rollis.
  Esiteks puhasta ratas korralikult. Värvi üle need kohad, kust värv on kulunud või kriimustatud, kuid parem on siiski natuke kulunud tehase värv kui kehvasti üle värvitud ratas.
  Teada on, et esimene mulje rattast on väga tähtis ning tekitab enamikul ostjatest soovi omada ratast. Korralik puhastus võtab umbes kolm tundi aega, kuid võimaldab lisada ratta hinnale umbes 2000 krooni.
  Asenda kõik odavad osad, nagu hoovad jms. Korrigeeri leistangi, piduri-, sidurihoobasid ja gaasikäepidet. Õlita ratas korralikult, et see ei kriuksuks. Vaheta mootoriõli, siis käib mootor paremini. Ostja otsib niikuinii võimalust viia hind alla ning ei ole mõtet ise talle selleks põhjust anda.
  Kui rehvid või pedaalikummid on kulunud, siis jäta need nii, nagu nad on. Vaid vähesed ostjad panevad seda tähele. Kui keegi siiski sel põhjusel nurisema hakkab, siis lase 1000 krooni hinnas alla, see on ikka tunduvalt parem kui kulutada 4000 krooni uue rehvipaari ostmisele.
  Jälgi, millist hinda küsivad teised müüjad. Pea meeles, et hind, mida küsitakse, ei pruugi olla see, mis saadakse. Kui sa arvad, et sinu ratas on tõesti palju väärt, siis pane aga kõrge hind, kuid märgi ära, et ratas on tõesti heas korras. Lisa ka järgnev info: vanus, läbisõit, seisukord, väga hea oleks lisada foto.
  Kui oled ratta külge riputanud igasuguseid lisavidinaid, siis eemalda need. Need ei anna sulle alust hinda kõrgemaks tõsta ning nendest saab lahti, kui öelda ostjale: «Muide, mul on ka see ja see asi selle ratta jaoks ning kui sa tahad, saad need näiteks 1500 krooni eest.»
  Kahjuks leidub inimesi, kes vaatavad kuulutusi ning kavandavad nende abil vargusi. Ära avalda kuulutuses oma aadressi, vaid anna kontakttelefoni number.
  Võta ka osta soovija telefoninumber või muud kontakti võimalused. Kui ta ei soovi neid avaldada, siis on ta suli või muidu ajaraiskaja.
  Ole ettevaatlik, kui ostja soovib proovisõidule minna. Parim variant on ise teda tagaistmel ringi sõidutada. Ära nõustu ise tagaistmel istuma, sest sealt saab soovi korral omaniku küünarnukilöögiga maha lükata.
  Kui ostja on kaaskonnaga, ei ole see hea, kui aga perekonnaga, siis vägagi hea.
  Enne proovisõitu ära küsi ettemaksu. Kui võtad raha, siis korraga 100% ja kõik. Tee ka selgeks, et kui ostja proovisõidul ratast mingil määral rikub, siis on ta sunnitud selle ära ostma.
  Kõik sõltub sellest, kui suur on sinu soov rattast lahti saada. Kui vaevled rahapuuduses, siis on sinu enda asi, millise hinnaga oled nõus müüma. Kui lood on teisiti, siis mõtle, mitu telefonikõnet on olnud. Kui oled oodanud mitu päeva ning selle aja jooksul on sinuga ühendust võtnud ainult üks inimene, siis oled tema võimuses. Kui aga helistajaid on olnud kuus, siis võid ju hinna suhtes nõudlikum olla.
  Kui esimene soovija ära ütleb, on sul veel võimalusi. Teistele soovijatele helistades tuleks öelda, et esimene ostja ei ilmunud välja, mitte, et esimesele ratas ei meeldinud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Eesti 200 juht: Kaja Kallasel on riigi pikaajalised kulud käest läinud
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Tööhõiveraporti ootuses sulgusid peamised USA indeksid madalamal
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid neljapäeval madalamal. Investorid ootavad nüüd tööministeeriumi tööhõiveraportit, mis ilmub reede hommikul.
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid neljapäeval madalamal. Investorid ootavad nüüd tööministeeriumi tööhõiveraportit, mis ilmub reede hommikul.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Pevkur esitab välisluure juhiks Kaupo Rosina
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Inimestel avaneb võimalus suurendada teise pensionisamba makseid
Valitsus kiitis heaks eelnõu, mis võimaldab inimesel suurendada oma teise pensionisamba makseid kas nelja või kuue protsendini.
Valitsus kiitis heaks eelnõu, mis võimaldab inimesel suurendada oma teise pensionisamba makseid kas nelja või kuue protsendini.

Olulisemad lood

Euroopa Liit leppis kokku nafta hinna ülempiiris ja uutes sanktsioonides
Euroopa Liidu liikmesriigid leppisid kokku, et kehtestavad Vene naftale hinnalae, ikka püüdlusest vähendada Kremli tulusid. Hinnalagi on osa kaheksandast Moskva-vastaste sanktsioonide paketist.
Euroopa Liidu liikmesriigid leppisid kokku, et kehtestavad Vene naftale hinnalae, ikka püüdlusest vähendada Kremli tulusid. Hinnalagi on osa kaheksandast Moskva-vastaste sanktsioonide paketist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.