Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA taas rekordtasemetel

  Riia börs jätkas langust ka neljapäeval, vaatamata Tallinna börsil toimunud hinnatõusule. Kauplemine oli suhteliselt elav, kusjuures enim kaubeldi Unibanka ja Staburadze aktsiatega. Mõlemad langesid järsult, kusjuures Unibanka puutus ka aasta madalaimat taset 1,53 latil. Staburadze aktiivsuse ning viimaste päevade järsu languse taga nähakse eeskätt hiljutist kinnist emissiooni, milles aktsia hinnaks oli vaid 1,03 latti. Languse lõppu pole maaklerite arvates paistmas, kuna nõudlusepool börsil praktiliselt puudub.
  Vilniuse börs kukkus neljapäeval veelgi pärast seda, kui maaklerid korraldasid tunniajase streigi protesteerimaks uue maksu vastu. Turu tuleviku suhtes jäid maaklerid aga kõhklevale seisukohale. Mõned said küll julgust Tallinna tõusust, kuid mistahes paranemine võib toimuda alles järgmisel nädalal. Samuti on kahe turu vaheline seos viimastel aegadel nõrgenenud. Suuremate kukkujate seas olid taas suurpangad, kuid ka ülejäänud põhinimekiri kaotas.
  Venemaa aktsiaturud tervitasid positiivselt teadet peatselt algavatest läbirääkimistest IMFilt uue laenu saamiseks. Ka Jeltsini kõne, kus ta devalveerimise võimalust eitas, mõjus hästi ning hommikupoolikul hakkas RTS tõusma. Samas olid põhilisteks kauplejateks Vene investorid. Seetõttu jäi kauplemiskäive äärmiselt napiks ning tõus piirduski lõpuks vaid protsendiga.
  USA investorite mured näivad selleks korraks taas möödas olevat. Kolmapäeval ilmutati veendumust, et II kvartali halvad uudised on möödas ning tulevik paistab roosilisena. Aasiast ei tulnud ühtegi halba uudist, Euroopa turud olid rekordtasemeil ning lähiajal pole oodata ka olulist makromajandusinfot, mis investoreid tagasi hoiaks. Rahavood liikusid internetiaktsiatest suurematesse tehnoloogiafirmadesse ja turu juhtaktsiatesse, mis tõstis Nasdaqi ja S&P500 uutele rekordtasemetele. Ka Dow liikus rekordtasemete lähedal, tõustes ligi protsendi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Aasia turud võnkusid vaikselt, USA pidas kauplemispüha
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid tõusid minimaalselt, suuresti Ühendriikide riigivõlakirjade tootluse hüppelise kasvu tõttu. Ameerika investorite prognoos, et USA-Hiina suhted on paranemas, osutus valeks, vahendab Bloomberg.
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid tõusid minimaalselt, suuresti Ühendriikide riigivõlakirjade tootluse hüppelise kasvu tõttu. Ameerika investorite prognoos, et USA-Hiina suhted on paranemas, osutus valeks, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Oleg Ossinovski naine lükkab kümned miljonid üüratusse päikeseparki
Jelgava linnavolikogu andis ilma suurema avaliku tähelepanuta 30 aastaks eraomanike kätte 112 hektaril laiuva lennuvälja. Praeguse plaani kohaselt hakkab Oleg Ossinovski naise Anastasija Udalova juhitav ettevõte SP Austrumi sinna rajama päikeseparki.
Jelgava linnavolikogu andis ilma suurema avaliku tähelepanuta 30 aastaks eraomanike kätte 112 hektaril laiuva lennuvälja. Praeguse plaani kohaselt hakkab Oleg Ossinovski naise Anastasija Udalova juhitav ettevõte SP Austrumi sinna rajama päikeseparki.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.